To je to što me zanima!

Rusija pobjedom protiv Švedske ušla među osam

Rusi su odigrali odličnu utakmicu te potpuno nadigrali Šveđane. Golovima Pavljučenka i Aršavina pobijedili su 2-0 i ušli u četvrtfinale
Vidi originalni članak

Ruska reprezentacija pobijedila je Švedsku 2-0 i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva gdje će igrati protiv Nizozemaca. Izabranici Guusa Hiddinka potpuno su nadigrali Šveđane i zasluženo idu u drugi krug. Konačni rezultat je mogao biti i veći jer su Rusi promašili još nekoliko odličnih prilika. Ovo im je prva pobjeda nad Šveđanima u zadnjih 95 godina.
Rusi su bolje otvorili utakmicu. Nakon poluprilike Ibrahimovića u 9. minuti, redale su se šanse Rusa pred golom Isakssona.
Aršavin je imao tri izgledne šanse, a i Žirkov je odlično pucao, ali je lopta otišla malo pokraj stative.
"Zbornaja" je ipak povela u 24. minuti. Nakon pet brzih dodavanja, Anjukov je sjajno uposlio Pavljučenka (24.), koji posprema loptu iza Isakssona za vodstvo. Odmah minutu kasnije, pogriješio je ruski branič kad nije blokirao Henrika Larssona koji je zatresao gredu.
Uzvratio je Biljaletdinov, ali Isaksson skreće loptu u korner.
Završni dio prvog dijela bolje su odigrali Šveđani, ali su propustili dvije izgledne prilike.
Drugo poluvrijeme opet su bolje otvorili Rusi i povećali vodstvo.
Andrej Aršavin odličnu je partiju okrunio golom u 50. minuti. Žirkov je brzo povukao, odlično ubacio za Aršavina, a napadač Zenita sjajnim udarcem zabio za 2-0. U nastavku su Šveđani malo živnuli, ali to je sve bilo dosta neopasno za Akinfejeva. Najbliži golu bili su Ibrahimovič (71.) i Kallström, ali su bili neprecizni.
Do kraja utakmice mogli smo vidjeti još nekoliko golova, no rezulat se nije mijenjao. U 80. minuti je Žirjanov odapeo s vrha šesnaesterca i pogodio gredu švedskog gola. Dvije minute kasnije Pavljučenko je iz blizine pucao glavom, ali ravno u ruke Isakssona. Minutu prije kraja odlični Aršavin izlazi sam pred Isakssona, ali švedski golman je obranio.
Rusi su igrali vrlo brzo, s puno dodavanja i utrčavanja. Odnos u udarcima na vrata bio je 22-13, u kornerima 12-4, naravno, za Rusiju u obje kategorije. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Guus Hiddink je opet napravio sjajan posao. Nakon Nizozemske, Južne Koreje, Australije, Nizozemac je i Rusiju odveo u drugi krug na jednom velikom natjecanju.

ARŠAVIN: IGRALI SMO JAKO DOBRO
Andrej Aršavin, strijelac drugog pogotka u pobjedi Rusije protiv Švedske 2-0 u Innsbrucku, smatra da je Nizozemska, protivnik Rusa u četvrtfinalu, najjača momčad Eura…
- Igrali smo jako dobro, pogotovo u napadu. Nakon što smo poveli s 1-0, malo smo se povukli, što mi se nikako ne sviđa. No, nakon što smo postigli drugi gol, mislim da smo trebali zabiti još pokoji, imali smo prilika. Nadam se da ovaku igru možemo ponoviti i protiv Nizozemske. Međutim, oni su najjača momčad na cijelom Europskom prvenstvu – izjavio je Aršavin. (TS)

NAŠA KVALIFIKACIJSKA GRUPA DALA 2 ČETVRTFINALISTA
Hrvatska i Rusija su jedine reprezentacije na Euru koje su prošle u četvrtfinale, a da su igrale su u istoj kvalifikacijskoj skupini. To dovoljno govori koliko je kvalitetna bila naša grupa, a Englezi su ostali kod kuće.

EUROPSKO PRVENSTVO, SKUPINA D

Grčka - Španjolska 1-2 (Charisteas 42. / De la Red 61., Güiza 88.)
Rusija – Švedska 2-0 (Pavljučenko 24., Aršavin 50.)


Idi na 24sata

Komentari 2

  • Silvaa 18.06.2008.

    Rusi igraju puno bolje od nas kolko ja vidim -.- ... igrao uz nizozemce najljepši nogomet...ti pasovi i pregledi igre strašno...

  • 18.06.2008.

    Ako mi slucajno negdje sretnemo Ruse, moraju nam predat bez borbe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare