To je to što me zanima!

Rutenka se nakon šest godina vraća u Bjelorusku repku

Ponajbolji rukometaš današnjice i lijevi vanjski Barcelone Sjarhej Rutenka nakon šest godina izbivanja vratit će se u reprezentaciju Bjelorusije. Igrao je i za Sloveniju
Vidi originalni članak

Sjarhej Rutenka (29) se nakon šest godina izbivanja vraća u bjelorusku rukometnu reprezentaciju

Lijevi vanjski Barcelone 26 puta je nastupao za reprezentaciju svoje prave domovine, no nakon što je preselio u Velenje, a kasnije i u Celje, Rutenka je uzeo slovensko državljanstvo i od 2007. nastupao za reprezentaciju naših susjeda. Skupio je 40 nastupa s 'Triglavom na prsima', a igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Sa Celjem je 2004. osvojio Ligu prvaka te je nakon toga prešao u španjolski Ciudad Real. Već 2008. godine morao je uzeti španjolsko državljanstvo zbog broja stranaca u klubu te se odrekao slovenske putovnice pa su se pojavila nagađanja da će nastupati i za treću treprezentaciju u svojoj igračkoj karijeri, Španjolsku.

No Rutenka je prošle sezone potpisao za Barcelonu, gdje više nije imao problema s brojem stranaca te je slobodno mogao aktivirati status stranca. Tako je odbio mogućnost nastupanja za Španjolsku i odlučio se za povratak pod bjelorusku zastavu.

Izbornik Jurij Čevcov s njim može računati već tijekom skorašnjih kvalifikacijskih dvoboja za EP 2012. godine, u kojima Bjelorusi imaju težak posao u kvalifikacijskoj skupini s Danskom, Švicarskom i Rusijom. S Rutenkom će ipak biti znatno lakše.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare