To je to što me zanima!

S ponistre se vidi - Liga prvaka! Arsenal pobjegao Unitedu na +4

Arsenal drži to toliko željeno četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Ima četiri boda više od Manchester Uniteda te uz to i utakmicu manje
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala napravili su još jedan veliki korak prema četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka nakon minimalne gostujuće pobjede protiv Aston Ville (1-0) u jedinom subotnjem dvoboju 30. kola.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedini gol na utakmici postigao je Saka u 30. minuti preciznim udarcem kroz "šumu nogu" s ruba kaznenog prostora. Arsenal je mogao i do veće prednosti, ali neće previše žaliti jer s teškog gostovanja otišao je punog plijena. 

Topnici igraju fantastično u posljednje vrijeme. I ne zaboravimo, to je ista momčad koja je na početku sezone imala tri poraza iz tri utakmice u kojima nije zabila gol. Mikel Arteta uspio je preporoditi momčad koja je spoj nadarenih mladića kao što su Smith-Rowe, Martinelli, Saka, Martinelli. Imaju brzinu i eksplozivnost kakvu ima malo tko. 

Naravno, ne bi to bilo to da ne postoji iskusni igrač koji će stati na kočnicu kada to zatreba. Thomas Partey igra sjajno u posljednje vrijeme, tu je i vječno osporavani kapetan Granit Xhaka te Alexandre Lacazette koji je napokon izbio u prvi plan nakon odlaska Pierrea-Emericka Aubameyanga. Trebalo je to sve ukomponirati i naći put kojim će ova momčad kročiti, a Arteta ga je pronašao. 

Arsenal drži to toliko željeno četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Ima četiri boda više od Manchester Uniteda te uz to i utakmicu manje! Topnici imaju veliku šansu vratiti se na veliku scenu nakon čak pet godina izbivanja. Posljednji put su LP igrali u sezoni 16/17 kada su u osmini finala ispali od Bayerna. 

Na krilima mladosti i iskustva te sjajnog Artete koji je preporodio Arsenal, s ponistre Emirates Stadiuma vidi se - Liga prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • petro3338 19.03.2022.

    Arteta radi sjajan posao

  • Palmanova 19.03.2022.

    Kristijano place i cvili.nista od LP slijedece sezone,opet ce morati puniti kofere i seljakati se nakon Torina u drugi grad i klub.kao nomad je

  • Xyster 19.03.2022.

    Poprilično meni dosadna utakmica, iako je Arsenal od prve minute bio bolja momčad. Lagano su kontrolirali utakmicu, dodavali loptu bolje, vršili presing bolje, stvarali neke šanse i polušanse i od početka je bio dojam da je pitanje vremena kada će pasti barem jedan gol što se i dogodilo. U tom prvom dijelu Villa jedva da je ofenzivno išta napravila. U drugom dijelu je Arsenal malo stao, dao je malo veći posjed Villa koja nije puno više napravila sa time. Ne sjećam se neke posebne šanse, ali ostao je dojam da se lako kontrolira utakmica. Villa jedino kada je usjepala napraviti neki pritisak je bilo zadnjih 15 minuta, iako osim nekih ubačaja ništa posebno nisu napravili, u svih 90 minuta su imali jedan udarac kada se od Smitha Rowa odbilo od stative. Iako je možda nepopularno mišljenje, s obzirom na kvalitetu ovih poviše, ovo je vjerojatno najbolji Arsenal u zadnjih 12-15 godina. Prije sezone, cilj je bio EL, ali s obzirom da su se pojačanje uklopila teško je vidjeti da se ne zavrsi 4. Čak i ne zbog bodova, nego zbog igre. Bliže je to Chelsea nego ovima ispod. United je momčad koja ni sam ne zna kako je uopće peta. Tottenaham nema konstatu, a WH nema širinu i prioritet im je EL. Što se tiče Ville, ništa Gerrard to nije puno popravio. Neke bodove mu je Coutinho, koji je danas bio jako slab, donio. Ali ne vidim ja tu neki plan igre, tako da mi je on među prvim kandidatima za otkaz sljedeće jeseni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare