To je to što me zanima!

S porazom, Bayern je momčad s najviše posrtaja u finalima...

U posljednjih šest finala Kupa i Lige prvaka, Bayern je pet puta gubio i sada će učiniti sve kako ne bi postali ekipa s najviše poraza u finalima. Dortmund ima jednu titulu
Vidi originalni članak

Četverostruki europski prvaci iz Münchena ulaze u ovaj dvoboj kao favoriti, ali isto tako s opterećenjem da bi mogli izgubiti treće finale u posljednje četiri sezone, i tako postati momčad koja je najviše puta poražena u finalima Lige ili Kupa prvaka. Podsjetimo, nakon što su u sedamdesetima osvojili tri titule zaredom, Bavarci imaju skor 1-5, što i nije baš za pohvalu. 

Međutim, njihov predsjednik Rummenigge ne razmišlja tako:

 - Mi točno znamo, što je sve moguće u finalu. Moramo igrati onako kako to činimo posljednjih mjeseci, i onda nećemo imati razloga za brigu. Mislim da smo ove sezone igrali najbolji nogomet u Europi pa sada moramo samo to još jednom dokazati i donijeti trofej Lige prvaka u München.

Što se same momčadi Bayerna tiče, oni nemaju nikakvih problema sa sastavom, osim duže ozlijeđenih Badstubera i Kroosa. Ove su sezone u Bundesligi srušili sve rekorde osim broja postignutih postignutih pogodaka tijekom jedne sezone, pa svakako imaju razloga za optimizam. Dodatan je razlog visoka 7:0 pobjeda u dva susreta u polufinalu protiv Barcelone.

- Imam potpuno povjerenje u svoju ekipu. Znam za što smo kadri i kako možemo pobijediti ovu utakmicu. Uopće nije bitno hoće li to biti u 90 ili 120 minuta, mi moramo biti spremni na sve. Polufinalni susreti protiv Barce pokazali su da možemo pobijediti svakoga i sada nam samo preostaje prijeći posljednju prepreku. Ove godine smo i protiv njih igrali dobro, pa stvarno nema razloga za zabrinutost, ali ima za oprez - rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes, koji će sigurno otići na kraju sezone, a mogao bi to učiniti sa sve tri titule.

Bavarci su uistinu izgledali superiorno tijekom sezone. Stoperski dvojac Dante - Boateng praktički ne griješi, dok su bočni igrači Alaba i Lahm vrlo opasni prema naprijed. Martinez i Schweinsteiger u sredini drže konce sve igre, dok su Ribery i Robben počeli davati veliki doprinos u defanzivnim zadacima. Trke nikada nije manjkalo ni kod najisturenijih Müllera i Mandžukića pa je tako Heynckes stvorio taktički fantastičan i trkački vrlo moćan stroj. Uostalom, zato i jesu i finalu. 

Za razliku od Bayerna, BVB nije niti iz bliza toliko povijesno uspješan niti velik klub. Uz to, ove su godine igrali čak četiri puta protiv Bavaraca, i nisu ostvarili niti jednu pobjedu, a ako izuzmemo posljednji dvoboj u Dortmundu, kada je Bayern igrao s drugom momčadi, nisu niti jednom bili ni bolja momčad na terenu. 

Sve to za Kloppa nije posebno važno: 

- Da biste u životu nešto postigli, morate moći o tome sanjati i nadati se. Tako smo to učinili i mi, a sada smo potpuno blizu ostvarenju tog sna. Naravno da je svaki naredni korak prema postignuću sve teži, ali mi smo potpuno spremni kako bi to i pokušali.

Što se njihove momčadi tiče, svi su spremni uz iznimku Maria Götzea, koji dogodine seli u Bayern, pa iako je vjerojatno najtalentiraniji igrač u redovima crno-žutih, možda je i bolje da neće igrati ovaj dvoboj. U svojoj je povijesti Borussia igrala samo jedno finale, i u njemu je potpuno neočekivano pobijedila Juventus, a o tome je pričao Michael Zorc, jedan od klupskih djelatnika, koji je tada bio i igrač: 

- To finale jasno dokazuje da je u jednom utakmici sve moguće. Tada također nismo bili favoriti pa smo svejedno uspjeli. Upravo to finale može biti primjer našim igračima kako doći do cilja.

Prije nego li su izgubili u drugoj utakmici protiv Real Madrida, Borussia nije doživjela niti jedan poraz, pa i to daje samopouzdanje da mogu postići uspjeh u ovoj utakmici.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će mladi vezni red Dortmunda odgovoriti pritisku suparničke ekipe. Ukoliko uspiju ovladati loptom, bit će i njihovoj udarnoj igli Lewandowskom puno lakše. Ne uspiju li u tome, pitanje je kako će odgovoriti obrana koja je tijekom sezone znala pokazati određene slabosti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Dupin 25.05.2013.

    Mislim da će večeras Boruissia napravit još jedno mini iznenađenje. Prognoza 2-1 za BVB.

  • Uber Alles 25.05.2013.

    Bolje igrat finala,pa makar i gubit,nego vidjet finala svkih 10-g.Bayern ima kontinuitet s finalima,to je odlika samo velikih klubova i pravilnog rada kluba kroz godine.

  • Blaugrana1899_2 25.05.2013.

    nek se ponovi 1997 godina i finale na starom bayernovom stadionu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare