Obavijesti

Sport

Komentari 9

S porazom, Bayern je momčad s najviše posrtaja u finalima...

S porazom, Bayern je momčad s najviše posrtaja u finalima...
1

U posljednjih šest finala Kupa i Lige prvaka, Bayern je pet puta gubio i sada će učiniti sve kako ne bi postali ekipa s najviše poraza u finalima. Dortmund ima jednu titulu

VIDEO

Četverostruki europski prvaci iz Münchena ulaze u ovaj dvoboj kao favoriti, ali isto tako s opterećenjem da bi mogli izgubiti treće finale u posljednje četiri sezone, i tako postati momčad koja je najviše puta poražena u finalima Lige ili Kupa prvaka. Podsjetimo, nakon što su u sedamdesetima osvojili tri titule zaredom, Bavarci imaju skor 1-5, što i nije baš za pohvalu. 

Međutim, njihov predsjednik Rummenigge ne razmišlja tako:

 - Mi točno znamo, što je sve moguće u finalu. Moramo igrati onako kako to činimo posljednjih mjeseci, i onda nećemo imati razloga za brigu. Mislim da smo ove sezone igrali najbolji nogomet u Europi pa sada moramo samo to još jednom dokazati i donijeti trofej Lige prvaka u München.

Što se same momčadi Bayerna tiče, oni nemaju nikakvih problema sa sastavom, osim duže ozlijeđenih Badstubera i Kroosa. Ove su sezone u Bundesligi srušili sve rekorde osim broja postignutih postignutih pogodaka tijekom jedne sezone, pa svakako imaju razloga za optimizam. Dodatan je razlog visoka 7:0 pobjeda u dva susreta u polufinalu protiv Barcelone.

- Imam potpuno povjerenje u svoju ekipu. Znam za što smo kadri i kako možemo pobijediti ovu utakmicu. Uopće nije bitno hoće li to biti u 90 ili 120 minuta, mi moramo biti spremni na sve. Polufinalni susreti protiv Barce pokazali su da možemo pobijediti svakoga i sada nam samo preostaje prijeći posljednju prepreku. Ove godine smo i protiv njih igrali dobro, pa stvarno nema razloga za zabrinutost, ali ima za oprez - rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes, koji će sigurno otići na kraju sezone, a mogao bi to učiniti sa sve tri titule.

Bavarci su uistinu izgledali superiorno tijekom sezone. Stoperski dvojac Dante - Boateng praktički ne griješi, dok su bočni igrači Alaba i Lahm vrlo opasni prema naprijed. Martinez i Schweinsteiger u sredini drže konce sve igre, dok su Ribery i Robben počeli davati veliki doprinos u defanzivnim zadacima. Trke nikada nije manjkalo ni kod najisturenijih Müllera i Mandžukića pa je tako Heynckes stvorio taktički fantastičan i trkački vrlo moćan stroj. Uostalom, zato i jesu i finalu. 

Za razliku od Bayerna, BVB nije niti iz bliza toliko povijesno uspješan niti velik klub. Uz to, ove su godine igrali čak četiri puta protiv Bavaraca, i nisu ostvarili niti jednu pobjedu, a ako izuzmemo posljednji dvoboj u Dortmundu, kada je Bayern igrao s drugom momčadi, nisu niti jednom bili ni bolja momčad na terenu. 

Sve to za Kloppa nije posebno važno: 

- Da biste u životu nešto postigli, morate moći o tome sanjati i nadati se. Tako smo to učinili i mi, a sada smo potpuno blizu ostvarenju tog sna. Naravno da je svaki naredni korak prema postignuću sve teži, ali mi smo potpuno spremni kako bi to i pokušali.

Što se njihove momčadi tiče, svi su spremni uz iznimku Maria Götzea, koji dogodine seli u Bayern, pa iako je vjerojatno najtalentiraniji igrač u redovima crno-žutih, možda je i bolje da neće igrati ovaj dvoboj. U svojoj je povijesti Borussia igrala samo jedno finale, i u njemu je potpuno neočekivano pobijedila Juventus, a o tome je pričao Michael Zorc, jedan od klupskih djelatnika, koji je tada bio i igrač: 

- To finale jasno dokazuje da je u jednom utakmici sve moguće. Tada također nismo bili favoriti pa smo svejedno uspjeli. Upravo to finale može biti primjer našim igračima kako doći do cilja.

Prije nego li su izgubili u drugoj utakmici protiv Real Madrida, Borussia nije doživjela niti jedan poraz, pa i to daje samopouzdanje da mogu postići uspjeh u ovoj utakmici.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će mladi vezni red Dortmunda odgovoriti pritisku suparničke ekipe. Ukoliko uspiju ovladati loptom, bit će i njihovoj udarnoj igli Lewandowskom puno lakše. Ne uspiju li u tome, pitanje je kako će odgovoriti obrana koja je tijekom sezone znala pokazati određene slabosti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu