To je to što me zanima!

Sa Šterbikom idu na Francuze! Španjolci vratili legendu na gol

Nakon što se ozlijedio De Vargas, španjolski izbornik Jordi Ribera pozvao je Arpada Šterbika, koji se vraća u reprezentaciju prvi put nakon dvije godine i Eura u Poljskoj. Španjolska i Francuska igraju u petak
Vidi originalni članak

Puno se toga treba posložiti ako želite dobiti Francusku, jedan od važnih faktora za to je i golman pa su Španjolci vratili legendarnog Arpada Šterbika (38), Srbina mađarskog podrijetla koji ima španjolsku putovnicu. 

Šterbik je jedan od najboljih golmana svih vremena, s reprezentacijom bivše Jugoslavije ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava. Najveće uspjehe u klupskoj karijeri imao je igrajući za mađarske i španjolske klubove, Veszprem, Ciudad Real, Atletico i Barcelonu.

Stigao kod Mirka Alilovića

Ima tri naslova prvaka Mađarske i dva kupa, tri naslova prvaka Španjolske i naslov u španjolskom superkupu, osvojio je i Ligu prvaka. Pred kraj prošle sezone dogovorio je prelazak iz Vardara u Veszprem, za koji je potpisao do 2020. i u kojem brani i Mirko Alilović.

Španjolci su pobijedili Njemačku 31-27 u ključnoj utakmici za polufinale i osigurali su drugo mjesto u varaždinskoj skupini rukometnog Eura. To im je za protivnika u polufinalu donijelo Francusku (petak 18,15 sati), a nakon što se ozlijedio De Vargas, španjolski izbornik Jordi Ribera pozvao je Šterbika, koji se vraća u reprezentaciju prvi put nakon dvije godine i Eura u Poljskoj.

'Morat ćemo biti savršeni'

Šterbik i Rodrigo Corrales bit će španjolski golmanski duo za Francuze u zagrebačkoj Areni. Nemamo samo mi problema sa strašnom Francuskom, Španjolce su 'tricolori' pobjeđivali na prethodna tri natjecanja.

- Oni su šampioni svega, rukometna velesila koja je uvijek favorit. No možemo ih iznenaditi. Imamo ogroman motiv da se suprotstavimo najboljoj reprezentaciji svijeta i pokušamo je pobijediti. To bi bilo spektakularno - rekao je Julen Aguinagalde i dodao:

- Ali da bismo to uspjelo, moramo odigrati savršenu utakmicu. 
 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Cuko87 25.01.2018.

    Ja ne kuzim kako smo mi bili drugi u skupini imali smo isti broj bodova kao svedska a i gol razlika je bila na nasoj strani, molim vas neka mi neko objasni

  • luka78_1 25.01.2018.

    Hehe hebo vas bog isus sprceni he he he

  • Iskrivljena antena 25.01.2018.

    Povjest se ponavlja isto ovo je izjavio Cindrić "-Ali da bismo to uspjelo, moramo odigrati savršenu utakmicu" i na kraju su ukakili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare