To je to što me zanima!

Sablić uoči Hajduka: Nama je ova pobjeda bitnija nego njima

To su uvijek susreti s posebnim nabojem, utakmice koje su u posljednje vrijeme čvrste, koje odlučuju sitni detalji. Ova je utakmica za nas puno bitnija nego za Hajduk, kaže trener Splita Sablić
Vidi originalni članak

Trener Splita Goran Sablić s puno problema dočekuje gradski derbi s Hajdukom. 

- To su uvijek susreti s posebnim nabojem, utakmice koje su u posljednje vrijeme čvrste, koje odlučuju sitni detalji. Ova je utakmica za nas puno bitnija nego za Hajduk i na taj ćemo se način i postaviti. Na žalost nismo kompletni, sigurno ne mogu Oremuš, Vidović, Blagojević i Miljković, upitan je i Bagarić...

Kako ćete pokušati doći do pobjede?

- Agresivni ćemo biti, potencirati otvorenu igru od samoga početka. Puno bi nam značila pobjeda, iako respektiramo Hajduk, moramo koristiti sve prilike koje imamo za naš krajnji cilj, a to je zadržavanje četvrte pozicije. 

Hoćete li posebnu pozornost posvetiti nekome od igrača Hajduka?

- U Hajduka uvijek ima pojedinaca koji individualnom kvalitetom mogu riješiti utakmicu. Primjerice Vlašić, Sušić..., ali njihova je najveća odlika što su jako agresivni kao momčad, kad djeluju grupno. Opasni su i neugodni za svakog protivnika. 

Koliko potres u Hajduku mogu utjecati na njihove igrače uoči utakmice?

- To su procesi koji se događaju u svakom klubu. Nije korektno da ja to komentiram, ali igrači su otporniji, puno puta pokažu karakter i ne vjerujem da će se to sutra osjetiti na igračima Hajduka. 

Imate puno problema u sredini terena?

- Teško je bez potpore publike igrati agresivno i dominirati protiv Hajduka, ali moramo naći igrače koji će nadomjestiti one koji nedostaju. Meni je ovo prvi put da vodim utakmicu protiv Hajduka na Parku mladeži. Bit će pun stadion, nadam se da će biti kvalitetna utakmica i da će navijači uživati. Moji igrači nemaju medijsku pozornost kao igrači Hajduka. Tu bitku mi ne možemo dobiti i toga smo svjesni, ali to ne znači da moji igrači ne zavrjeđuju pažnju. Nama je to izazov, pokušat ćemo pobijediti klub velike tradicije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • lovac na tuljane 02.04.2016.

    Očekujem laganu pobjedu Splita

  • POTPEC 02.04.2016.

    Nek pobjedi bolji na terenu, iako bi volija da to bude Hajduk ili bar da ostane nerješeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare