To je to što me zanima!

SAD bolji od 'ostatka svijeta' na startu NBA All Star vikenda

Ovosezonski se All Star vikend u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta igra u Spectrum centru u Charlotteu, u domu Hornetsa. Na otvaranju događaja prvu su utakmicu igrali celebrityji, a drugu ligaške zvijezde u usponu
Vidi originalni članak

Momčad SAD-a koju je kao trener vodio Kyrie Irving pobijedila je 'ostatak svijeta' sa legendarnim Dirkom Nowitzkim na klupi rezultatom 161-144. Tom je utakmicom završen prvi dan novog NBA All star vikenda.

U ovoj utakmici mladih zvijezda u usponu mogu sudjelovati samo novaci, odnosno igrači u prvoj godini ugovora i tzv. Sophomorei , odnosno igrači u drugoj godini ugovora. Kao i većinu godina dosad igrači na obje strane i nisu baš igrali obrane, a na utakmici je bilo puno zakucavanja i atraktivnih poteza.

I u ovoj se utakmici birao najkorisniji igrač, a najuporniji u naumu da osvoje tu nagradu bili su Ben Simmons koji je igrao za 'svijet' i Kyle Kuzma iz redova SAD-a. Za momčad Dirka Nowitzkog igrao je i Luka Dončić koji je uglavnom dijelio asistencije i nije se previše trudio u košarkaškom dijelu utakmice, već se uglavnom zabavljao.

Prošle je sezone slavio tim 'svijeta', a to je očito uvrijedilo Amerikance koji su ovu utakmicu shvatili ozbiljnije od svojih protivnika. Rano su otišli na dvoznamenkastu prednost koju su uglavnom sigurno držali kroz cijelu utakmicu. Jedini su problem imali u trećoj četvrtini kad se svijet u potpunosti približio (114-113), ali Amerikanci su nakon time outa Irvinga 'dodali gasa' i ponovno povećali prednost.

Na kraju su 'domaći' slavili rezultatom 161-144, a najkorisnijim igračem utakmice proglašen je Kyle Kuzma koji je imao 35 poena, šest skokova i dvije asistencije. Kod 'svijeta' je najbolji bio Ben Simmons sa 28 poena, pet skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte. 

Danas je na rasporedu skills challenge od svojevrsno natjecanje u vještinama i spretnosti s loptom te natjecanja u pucanju trica i zakucavanju. Vrhunac vikenda bit će All star utakmica između momčadi dvojice kapetana - LeBrona Jamesa i Giannisa Antetokounmpa koja se igra u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Wooden 16.02.2019.

    Navodno se dobije tehnička ako igraš obranu.....

  • Kyrie2 16.02.2019.

    Šteta nije taj all star vise kao prije , kada se to ozbiljno shvacalo , kada su igraci grizli.

  • 16.02.2019.

    otvorena utakmica bez obrane ,, all star zabava ali rekord koševa na utakmici je bio 1983 detroit denver 186 184 to nitko nece srušit

Komentiraj...
Vidi sve komentare