To je to što me zanima!

Sad je na probi, a prije 10 god. s Kovačićem je bio na Poljudu

Austrijancu Christianu Derflingeru očito je bilo suđeno da dođe u Hajduk, kao pionir LASK Linza za uspomenu se fotografirao sa suigračem Mateom Kovačićem na Poljudu nakon utakmice protiv pionira Hajduka
Vidi originalni članak

Pripremama Hajduka u Steyru priključio se 22-godišnji veznjak Christian Derflinger, koji bi sutra trebao odigrati probnu utakmicu protiv Worwartsa, nakon čega će trener Marijan Pušnik procijeniti je li Austrijanac materijal za Hajduk ili ne. Zanimljiv detalj krije se u Derflingerovoj biografiji. Naime, on je karijeru započeo u Lasku iz Linza, skupa s Mateom Kovačićem, a obojica su u ljeto 2006. odigrala prijateljski susret s pionirima Hajduka, te su se za uspomenu fotografirali na Poljudu. Postojala je tada kombinacija da se obitelj Kovačić preseli u Split, te da Mateo zaigra za Hajduk, no na koncu od toga nije bilo ništa.

- Kovačići su za vrijeme rata izbjegli iz Kotor Varoša u Austriju i željeli su se nakon rata doseliti u Split. Mateov otac Stipe želio je u Splitu sagraditi kuću i dovesti Matea u Hajduk, no iz Hajduka su mu poručili neka Mateo dođe za godinu, dvije, kad malo ojača, premda se iz aviona vidjelo da su i on i Christian Derflinger, duplo bolji od ostalih - ispričao nam je prije nekoliko godina trener kadeta Mosora Ivan Zvonimir Brkić.

Derflingerov i Kovačićev životni put se razdvojio, i dok o Mateu znamo manje, više sve, Derflingera je nogomet iz Linca odveo u omladinski pogon Bayerna, potom i u njihovu drugu momčad, odakle je otišao u Hamburger, da bi prošlu sezonu završio u austrijskom Grödigu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Sangajac 24.06.2016.

    Je li mali materijal za Hajduk ili ne???? Hahahaha, pa tko danas nije materijal za Hajduk??

  • GB 23.06.2016.

    Kakva je atmosfera u ajduku dovoljno govori da je jednom vrhunskom wunderkindu kao što je Perišić trebalo skoro 10 godina da se riješi hajdučkog luzerskog mentaliteta koji usade svim igračima..

  • drmm 23.06.2016.

    ...na poljudu je svojevremeno bio i iniesta...pa ni njega nisu uzeli....!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare