To je to što me zanima!

SAD: Mlada košarkašica zabila koš, pa preminula

Shannon Veal (17), najbolja košarkašica srednjoškolske momčadi Glen Oaks iz Louisiane, preminula je tijekom košarkaške utakmice
Vidi originalni članak

Shannon je stala na liniju slobodnih bacanja, pogodila dva šuta i stala u obrambenu poziciju signaliziravši treneru da treba odmor.
- Pokrila je svoju igračicu i onda se odjednom srušila prije no što sam stigao zatražiti zamjenu. Moglo se jasno čuti kako njezina glava udara o pod – izjavio je trener momčadi Harold Boudreaux.
Liječnici su stigli u dvoranu nekoliko minuta nakon njezina kolapsa u ponedjeljak. Pokašali su je oživiti defibrilatorom pred 200-tinjak gledatelja među kojima je bio i njezin otac s kamerom u rukama.
- Ništa nas nije moglo pripremiti na tako nešto. Nismo mogli spriječiti tragediju. Utjeha je da je Shannon voljela to što je radila iznad svega. Bila je zaljubljena u košarku i bila je odlična igračica. Igrala je sve što trener očekuje od kvalitetnog razigravača. Znala je kontrolirati napad i izvrsno je čitala igru. Imala je ponude iz najboljih državnih srednjoškolskih momčadi - dodao je trener.
Nesretna je djevojka bila najkorisnija igračica svoje okružne lige. Postizala je 14 koševa, uz 5,5 asistencija i dvije ukradene lopte po utakmici. Uzrok smrti zasad nije poznat. Poznato je da je Shannon bolovala od dijabetesa.
- Generalno govoreći, ukoliko redovito kontrolirate dijabetes, sportska aktivnost ne može smetati, pogotovo ne u njezinim godinama. Štoviše, mlade ljude s dijabetesom potičemo na bavljenje sportom – izjavio je specijalist sportske medicine u lokalnoj bolnici Kim Edward LeBlanc.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare