To je to što me zanima!

SAD slomio žilave Turke i osvojio je svjetski naslov!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američki košarkaši okitili su se zlatom nakon pobjede nad Turskom 81-64. Domaćini su pružili čvrst otpor, ali SAD nije dopustio iznenađenje
Vidi originalni članak
Američki 'Dream Team' nije dopustio iznenađenje u finalu Svjetskog prvenstva u Turskoj. SAD je svladao neugodne domaćine 81-64 i tako se okitio svjetskim zlatom nakon dugih 16 godina apstinencije.To im je ukupno četvrti naslov. I u trećoj postavi Amerikanci su uvjerljivo dominirali u finalnom susretu iako je Turska pružila čvrsti, muški otpor. No, to im nije bilo dovoljno. Zona je djelovala samo u prvom dijelu kad im je zaostatak od 10 koševa još ulijevao nadu. Ameri u drugom dijelu ubacuju u višu brzinu kad individualna kvaliteta Durant, Rosea, Billupsa i Odoma prevaže. Turkoglu i Asik tricama remitili su ritam Amerikanaca, no nešto više od toga nisu mogli. Unatoč tome Turke su u dvorani Sinam Erdelj u Istanbulu pozdravili kao junake koji su osigurali prvo svjetsko odličje. S druge strane, Amerikanci su za razliku od prošlih natjecanja ozbiljnije shvatili svoju ulogu. Vjerojatan razlog tome je što igrači koji su dobili tu priliku možda ju više neće imati. Durant i društvo pokazale su se većim zvijezdama od onih koji su odlučili pauzirati SP zbog nadolazeće NBA sezone. U susretu je dominirao Kevin Durant, strijelac 28 poena (trica 7-13). Petnaest je, uz 11 skokova, dodao Lamar Odom.

LIVE
PRVA ČETVRTINA
(17-22)
U prepunoj dvorani u Istanbulu Amerikanci dolaze u vodstvo preko Rosea. Tursku koš za koš prati sve do 3-4 kad Durant povisuje na 3 koša prednosti. U otvorenoj četvrtini prilike su se nizale na dvije strane, a SAD je stekao do sad najveću prednost 12-7. No, serijom 8-0 Turci dolaze u prvo vodstvo 15-14 nakon trice Turkoglua. Na 17-14 povisuje Asik. 'Dream team' se ponovi budi te tricom Duranta izjednačuje, te još jedna je bila dovoljna za vodstvo 20-17. Serijom 8-0 vraćaju Ameri za vodstvo od 22-17 nakon prve četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA (15-20)
Amerikanci su tricom otvorili drugu četvrtinu te nastavili seriju iz prve dionice za vodstvo 25-17. Domaćini su smanjili na šest razlike, no od tad SAD kroz četvrtinu drži prednost od 8 do deset razlike. Durant tricom povisuje na 31-21, ali ni jedni ni drugi šuterski ne blistaju. Na poluvremenu se odlazi s 42-32, ali Amerikanci teško nalate rješenje protiv turske zone koja im onemogućava 'odljepivanje' na više od 10 koševa.

TREĆA ČETVRTINA (16-19)
'Dream Team' je imao šansu prelomiti utakmicu u predzadnjoj četvrtini, no prevelik broj izgubljenih lopti koštao ih je veće prednost od 13 koševa s kojim su ušli u zadnju četvrtinu. Durant je s dvije trice na startu četvrtine doveo Amere u prednost od +16, a Odon zabija poentira dvicu za najveće vodstvo nad domaćinima. Turska ipak uspjeva smanjiti na pristojnih 11 koševa zaostatka. Arslan vraća s dvije trice i ulijeva kakvu takvu nadu u nastavku. Trice izvlače SAD iz problema, a Durant je upisao i 28. koš.

ČETVRTA ČETVRTINA (16-20)
U posljednjoj dionici Turcima potpuno pada koncentracija te više ne mogu pratiti Amerikance. Odom zabija šest koševa, SAD odlazi na velikih 20 koševa razlike. Turska se ne predaje, Turkolgu gađa tricu za -15. 'Dream Team' završnicu drži pod kontrolom te uzima zlato sa 17 koševa prednosti 81-64.
Idi na 24sata

Komentari 16

  • ivan napast 12.09.2010.

    a ja sam bas mislio da ce se Turci odupriijeti hahahaha malo sutra... Turci mogu dobiti samo uz pomoc sudija i na svom terenu kad je gust rezultat inace ih nigdje nema a steta sto Srbija nije usla u finale bila bi bolja kosarka... i kao sto neko kaze ne bi im bilo prvi put da ih dobiju jer tukli su ih na SP u Indijanapolisu...

  • areljano 12.09.2010.

    dachakg@ bilo je ok finale za razliku kako su spanjolci pregazili srbe u poljskoj na ep zato prijatelju pssssssssss

  • ružno pače 12.09.2010.

    festa u Mostaru kad Turska izgubi

Komentiraj...
Vidi sve komentare