To je to što me zanima!

Sada je službeno: Dinamovac Franjić potpisao za Wolfsburg

Sada već bivši dinamovac 12. je Hrvat u Wolfsburgu. Više hrvatskih nogomašta u Bundesligi bilo je samo u Bayer Leverkusenu - čak 16
Vidi originalni članak

Stvar je i službeno gotova. Bartol Franjić (22) novi je igrač njemačkog bundesligaša Wolfsburga! Njemački mediji tvrde da će Dinamo, za igrača kojeg Ante Čačić nije imao u užim planovima, dobiti šest milijuna eura

- Sretan sam što sam došao u Wolfsburg, sad je pravo vrijeme da se suočim s novim izazovima. Oduvijek sam želio igrati u Bundesligi i ne mogu zamisliti bolji klub od Wolfsburga za taj novi početak. U to su me u prvim razgovorima uvjerili i čelni ljudi kluba - rekao je Franjić nakon potpisa.

Sada već bivši dinamovac bit će 12. Hrvat u Wolfsburgu. Više Hrvata u Bundesligi bilo je samo u Bayer Leverkusenu, čak 16.

Ovaj transfer još jednom je dokazao koliko je Dinamo moćan i cijenjen klub u Europi. Jer kada jedan igrač nije u užim planovima trenera, a za njega dobijete šest milijuna eura, to je izvanserijski posao za hrvatske pojmove.

dinamu 6,5 milijuna eura Bartol Franjić je 12. Hrvat u Wolfsburgu, samo jedan klub iz Bundeslige je imao više Hrvata

Daleko od toga da Bartol nije odigrao odličnih utakmica u dresu 'modrih'. Da nije, ne bi se prodao za ovakvu lovu. Franjić će u Dinamu ostati upamćen kao strijelac gola protiv Legije u Varšavi, kojim je Dinamo izbacio Poljake. I kao član sjajne generacije koja je u juniorskoj Ligi prvaka izbacila Bayern i došla do četvrtfinala.

Trener Wolfsburga Niko Kovač vidi Franjića na mjestu zadnjeg veznog, istom onom na kojem je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 83 utakmice i postao legendarni kapetan.

- Vidjet ćete kako je dobar igrač. Može pokriti sve pozicije na lijevoj obrambenoj strani - rekao je Niko, a Franjića je nahvalio i sportski direktor 'vukova' Marcel Schäfer.

- Bartol je mlad igrač, ali već ima mnogo puno iskustva, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Konstantno je igrao, svestran je defenzivni igrač, iako mu nije strano i otići u napad. Vjerujem da smo doveli odličnog igrača.

NOVI IZAZOV Dinamovac odletio u Njemačku: Tužno je. Idem nakon 15 godina

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Z.a.c 27.06.2022.

    Nisam vidio da je neki medij prenio čin gradonačelnika kojim je izbjegao raspravu oko stadiona Maksimir od prije 4 dana vezano uz stadion (a govorio je da će čim dođe na vlast riješiti to pitanje,pošto klub ne traži financiranje stadiona nego samo da grad zemljiste ili proda klubu ili ga da u koncesiju). “23.6.2022. na 13. sjednici gradske skupštine Grada Zagreba 12. točka dnevnog reda bila je predviđena rasprava o izgradnji stadiona u Maksimiru i drugih nogometnih stadiona u Zagrebu. Neposredno prije stavljanja 12. točke na dnevni red gradonačelnik Tomašević napušta zgradu skupštine. Ponukani tim potezom, klub predlagatelja povlači točku s dnevnog reda uz logično obrazloženje da nema smisla rasprava o izgradnji stadiona u Maksimiru bez prisutnosti gradonačelnika.”

  • RedDoor 27.06.2022.

    Ovo je overrated definitivno izgleda. Mislim da izlaskom Engleske iz EU, nema više velikih transfera tamo lako, samo devet zemalja su ostavili otvorenih za slobodnu trgovinu. A od tolikih novaca od UEFA-nih nagrada i transfera mogao se bar pristojan stadion napraviti za 60, 70 milijuna eura. Evo ako ove godine uđu u LP i od transfera nek stave u zaseban fond 6-8 milijuna eura za gradnju stadiona.

  • Svinjoslav 27.06.2022.

    Niko Kovač nula od trenera

Komentiraj...
Vidi sve komentare