To je to što me zanima!

Šahtar je poručio Eduardu: Nauči ruski za 4 mjeseca

U ugovoru je klauzula da hrvatski reprezentativac mora naučiti osnove ruskog i to kroz samo četiri mjeseca. Eduardo mora prionuti lopti, ali i knjizi
Vidi originalni članak

Spasibo - zahvalio je Eduardo da Silva navijačima Šahtara na dočeku koji su mu pripremili na predstavljanju.
Jedina je to riječ ruskog koju hrvatski reprezentativac zna, ali za četiri mjeseca mogao bi već tečno pričati taj jezik. Naime, u ugovoru stoji i klauzula da Dudu mora naučiti osnove ruskog i to kroz četiri mjeseca.
- Neću štediti na trudu da bih naučio jezik. Mnogo riječi iz ruskog jezika slično je hrvatskom. Spreman sam razgovorati sa svima, ali baš i ne s novinarima, s njima ne volim pričati.
Donjeck je proruska oblast blizu granice, a čak ima više ruskih stanovnika nego Ukrajinaca. Osim 'materinjeg' portugalskog te naravno hrvatskog, Eduardo da Silva zna engleski, a uskoro će i ruski, poliglota.
Tamošnje medije zanimalo je, osim kako stoji s ruskim, i koliko je spreman za buduće napore.
- Svi problemi i ta ozljeda su iza mene. Spreman sam potpuno, psihički i fizički. Igrao sam Premiership pa vam je jasno da problema nema - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Hacker-ri 24.07.2010.

    prica hrvatski? sta cemo sad pljuvat po nasem jeziku? on buba hrvatski, sve dok nezna padeze pridjeve, imenice i zamjenice NEZNA HRVATSKI... ne prodajmo se tako lako... Engleski? cuo sam njegov intervju jednom, ako je to engleski onda stvarno imamo slabe kriterije

  • dinamo-u-srcu 24.07.2010.

    joj ako će mu to samo stajat na putu za najboljega igrača ukrajinske lige neka je i to će se naučiti

  • vlaka 24.07.2010.

    Netriba ti Ruski kad igras najjednostavniju i najbolju igru na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare