To je to što me zanima!

Saint Étienne: Upola je jeftiniji od Pariza, ručajte za 12 eura

U Svetom Stjepanu nećete se previše usrećiti ako ste u potrazi za provodom, no barem ćete se oporaviti od financijskih šokova iz Pariza. Ovdje ručak možete pojesti za 12, a popiti kavu za 1,40 eura.
Vidi originalni članak

Saint-Étienne, što u doslovnom prijevodu znači Sveti Stjepan, nekako je najdosadniji od triju gradova u kojima će Hrvatska igrati u uvodnoj skupini. Klima je oceanska, s prosječnim dnevnim temperaturama od 24°C u lipnju. Prijevozna sredstva su tramvaj i trolejbus, a kao i u Parizu, postoji sustav unajmljivanja bicikala, samo što se tu zove Velivert.

Grad je najpoznatiji baš prema istoimenom nogometnom klubu, koji je od 1957. do 1981. osvojio deset naslova prvaka Francuske, a 1976. igrao finale Kupa prvaka. Znamenitosti nema previše, tu je nekoliko muzeja, planetarij u kojem možete pogledati 2D i 3D film i gledati u nebo za desetak eura te srednjevjekovni dvorac Boutheon, a ljubitelji prirode za 10,50 eura se mogu ukrcati na jednosatnu vožnju brodom po rijeci Loire.

No neatraktivnost grada dobra je vijest za vaš novčanik jer kavu možete popiti za 1,40, a pivo za manje od četiri eura. Normalan ručak koštat će vas 12 eura, a posebno su povoljne cijene u Bol’ Appetitu.

Noćni život najživlji je u strogom centru, s diskotekama poput Le Cluba i Bul Cluba, a La Mine je mjesto za ljubitelje rock glazbe. Kompleks Nautilus s dva floora i ljetnom terasom je petnaestak minuta hoda od centra, a ako vam je draža atmosfera puba, Le Slag Heaps je mjesto za vas. Ipak, preporučujemo što brži odlazak na iduću destinaciju - Bordeaux.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Exterminator 17.06.2016.

    Neznam baš za ručak od 12 € u St Etienne,ali Parizu možeš dobiti kiflu i Coca Colu za te novce ...lopuzeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare