To je to što me zanima!

Sammir je zabio 2 penala i osigurao prolaz u Europu!

U 46. i 85. Sammir je siguran u realizaciji penala. Dinamo ublažava šok koji su im priredili Mađari ranim vodstvom u 17. minuti. Plasirali su se u EL
Vidi originalni članak

Dinamo se pobjedom nad Györom pridružio Hajduku u Europa ligi po skupinama. Nakon 2 - 0 na gostovanju kod Mađara, danas su dvama sigurnim penalima Sammira uvjerljivo slavili, iako je Györ poveo već u 17. minuti i sve šokirao...
- Bilo nam je dosta teško. Igrači se boje igrati na Maksimiru, ali ja im čestitam na hrabrosti. Nadam se da smo publiku razonodili, kaže trener Dinama Hlilhodžić. Skandirali su mu s Istoka i Zapada.
Našao je uzrok 'zakopčanog' početka i vrlo lošeg prvog poluvremena.
- Psihoza, ne igraju slobodno, trebaju nekoliko pobjeda pred domaćom publikom da se oslobode, ali istodobno trebamo njihovu pomoć - kaže Vaha nakon odrađenog debija na Maksimirskom stadionu pred oko 10 tisuća najvjernijih navijača.
Nakon uspjeha i značajne pobjede, BiH stručnjak ipak neće put Pariza. Izvadio je lošeg Mesarića već u 33. minuti, a Vrsaljko je 'odšetao' na lijevi bok. Konačno, reći će mnogi, trener koji vuče prave poteze.
- Zadovoljan sam. Napravili smo dobre promjene koje su donijele i dobar rezultat - zaključuje Vahid.
Mađari su odmah po početku drugog poluvremena ostali bez trenera Attile Pintera koji je isključen zbog burne reakcije na dosuđeni penal. Rasterećeni 'modri' tada potpuno preuzimaju kontrolu, i zasluženo dolaze do Europe već četvrti put zaredom.
LIVE
Počela je utakmica. Dinamo-Zagreb od prve sekunde čuje se s tribina, a zapadna je 'ukrašena' i natpisom 'Mamiću, mi smo uz tebe'. Prolomio se pljesak i nakon Hajdukovog uspjeha i plasmana u EL. Sjever je prazan, a na stadionu je oko deset tisuća ljudi. Prošlo je već 10 minuta, ali nije bilo značajnije akcije. GOOOL! Ceolin je zabio u 17. iz prve prave prilike, sjajnim volejem. Mlitava obrana ostavila je dovoljno manevarskog prostora za Mađare koji se slobodno loptaju u 'modrom' šesnaestercu. Mesarić se igra na svojoj polovici u 25. minuti, a Ceolin mu s leđa otima loptu i iz solo akcije desnom stranom stvara si priliku i puca po golu, ali Lončarić brani. Dinamo nije uputio niti jedan udarac na gol. Vaha je izvadio Mesarića iz igre zbog žutog kartona, a ubacio Etta. Prvu priliku Dinama pred golom nije iskoristio Rukavina u 35. Nakon nespretnog ubacivanja, 'modra' špica loptu je zahvatio petom, ali je ona otišla preko gola. Dinamo kao da se probudio, i sve više napada. Mladi Kramarić je u kratkom roku imao dvije prilike. Moralesa na lijevoj strani šesnaesterca ruši Feher i dobiva kazneni penal koji izvodi Sammir. Brazilac je precizan i zabija GOOOL za 1-1. Na odmor se odlazi s ukupno 3-1 za Dinamo i skoro siguran prolaz dalje.
Počelo je drugo poluvrijeme. U 48. minuti isključen je Attila Pinter zbog divljnja na klupi. Dinamo i dalje napada. Dodo u 66. ulazi umjesto Moralesa, a već sljedeće minute zapucava iznad gola priliku s ruba šesnaesterca nakon povratne lopte Kramarića. Etto solo akcijom dolazi po desnoj strani i umjesto da puca dodaje u sredinu, ali lopta ne uspjeva doći do Rukavine. Opasno žive Dinamovci, Babić je nakon ubačaja pred golom spustio loptu prema donjem desnom kutu, ali Lončarić sjajnom reakcijom spašava stvar. Strijelac prvog gola za Mađare u 84. 'skida' Dodu u šesnaestercu, pa se Sammir priprema za penal. I GOOOL. Opet je siguran Brazilac  s bijele točke. Konačno odvodi Dinamo u Europa ligu.
Početni sastav Dinama: Lončarić, Mesarić, Ademi, Kramarić, Sammir, Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Badelj, Morales, Rukavina
Početni sastav Györa: Stevanović, Stanisić, Feher, Pilibaitis, Aleksidze, Ceolin, Völgyi, Babić, Tokody, Đorđević, Koltai

Idi na 24sata

Komentari 68

  • šaban_šaulić 26.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Jurza 26.08.2010.

    Ovaj badelj je toliko jadan da ga treba vratiti u juniore da se spusti na zemlju

  • šaban_šaulić 26.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare