To je to što me zanima!

Sammir: Iskreno, nisam znao da se u Brazilu igra rukomet...

U Brazilu igraju rukomet samo oni koji nisu talentirani za nogomet, rekao je Etto, hrvatski Brazilac. Sammir dobro poznaje "kauboje", ali od Brazilaca baš nikoga...
Vidi originalni članak

Dok nisam došao u Hrvatsku, nisam imao pojma što je to rukomet. Niti čuo niti vidio. U Brazilu to zaista rijetki igraju, počeo je Sammir, Brazilac i hrvatski nogometni reprezentativac.

Današnji dvoboj Hrvatske i Brazila s velikim guštom gledat će i hrvatski Brazilci, Sammir i Etto.

- Iskreno, nisam čuo ni za jednog igrača Brazila, dok Hrvatsku gledam stalno. Sjećam se svih zlatnih medalja i silnih finala koje je Hrvatska igrala. Ivano Balić je genij, a od današnje generacije simpa mi je Duvnjak. Brazilci nemaju šanse, to je glatka pobjeda Hrvatske - kaže Sammir.

I dok je Sammir ljubav prema rukometu stekao dolaskom u Zagreb, Etto je znao što je rukomet i u rodnoj Bahiji.

Igor Kralj

- Kako ne, u osnovnoj školi sam trenirao rukomet. Igrao sam srednjeg vanjskog, ali sam se prebacio na nogomet. No sestra Adenilma igra i danas rukomet u Brazilu, vrlo je dobra. Ne samo ona, i njezin suprug, odnosno moj šogor, također igra rukomet - kaže simpatični Brazilac.

Privatna arhiva

Rukom dirati loptu u Brazilu je "strogo zabranjeno" jer to obično znači crveni karton ili penal. U nogometu, naravno.

- Rukom se smije dirati, ali samo ako je riječ o košarci ili odbojci - kaže kroz smijeh Sammir, a Etto odmah dodaje:

- Znate tko igra rukomet u Brazilu? Onaj tko nije talentiran za nogomet.

Kao i Sammir, i on će večeras u 19 sati biti uz "kauboje", reprezentaciju koju je toliko zavolio da ne propušta ni jednu važnu utakmicu.

- Gledao sam sve utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrvatska je igrala sjajno, a u polufinalu smo izgubili od Francuske. Bilo mi je jako žao jer sam vjerovao da Hrvatska može do zlatne medalje. Iako nema Ivana Balića, koji je bio genij, vjerujem u ovu momčad. Domagoj Duvnjak je sjajan i može odvesti "kauboje" do zlata - smatra Etto dodavši za kraj kroz smijeh:

- Možda bi Brazil imao više šanse da su u Katar poslali žensku reprezentaciju. One su prvakinje svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • zokinjo 26.01.2015.

    Samire legendo sjajno igraš u Premeri

  • m7m7 25.01.2015.

    samir je iz gajnica

  • Car1995 25.01.2015.

    najjaca izjava ikad kao svi koji nisu talentirani za nogomet igraju rukomet a etto legendo pa sta onda kazes da si treniro rukomet hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare