To je to što me zanima!

Samo neka se lova vrti: Fifa predstavila novo natjecanje za klubove po uzoru na Mundijal

Nije poznat kriterij za nastup u samom natjecanju, kao i hoće li biti kvalifikacije. No, već neko vrijeme želja je stvoriti turnir a tragu Svjetskog prvenstva i ideja je sada zaživjela
Vidi originalni članak

Neki igrači po sezoni odigraju preko 50 utakmica. Žale se na umor i ozljede, vape za više odmora, no gospodu u foteljama i nije previše briga. Njima je najbitnije da se novac vrti.

I kao da nije dovoljno da je većima igrača iscijeđena i iscrpljena na kraju sezone, glavešine iz Fife dosjetile su se osnovati novo natjecanje. Točnije, redizajnirati dosadašnje. Svjetsko klupsko prvenstvo igraju prvaci kontinentalnih natjecanja, a od 2025. godine poprimit će format ono reprezentativnog. Potvrdio je to predsjednik Fife Gianni Infantino nakon sjednice Vijeća u Dohi.

- Novi format počet će od 2025. godine i u njemu će sudjelovati 32 najbolje svjetske momčadi - rekao je Infantino.

Nije poznat kriterij za nastup u samom natjecanju, kao i hoće li biti kvalifikacije. No, već neko vrijeme želja je stvoriti natjecanje na tragu Svjetskog prvenstva i ideja je sada zaživjela. Nastupat će 32 kluba sa svih kontinenata podijeljeni u osam skupina. A glavni povod za ovako nešto? Pod krinkom popularizacije i širenja nogometa na sva svjetska prostranstva, ali svima je jasno o čemu je riječ. Samo neka se pune računi. 

POGLEDAJTE VIDEO: GVARDIOL I KRAMARIĆ POČASTILI NOVINARE

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Lesi se vraća kući 17.12.2022.

    Više ne pratim nogomet 🤮

  • 16.12.2022.

    FIFU treba ukonut zlocinacka i Korumpirana organozacija

  • pacovikozec 16.12.2022.

    bilo bi zanimljivo vidjeti npr. real igra protiv guangzhoua u srijedu i onda putuju u kinu a u subotu opet prvenstvo protiv Barcelone i sljedeci vikend igraju u gostima protiv boce pa nazad prvenstvo protiv Atletica. kazem za Real i dajem primjer, a di su jos ostali klubovi.kazem bilo bi jako zanimljivo i interesantno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare