To je to što me zanima!

Samo su tri igrača u povijesti La Lige zabila tri penala na jednoj utakmici - zadnji je bio Peternac

Sva tri pospremio je Carlos Soler i ušao u zaista rijetko društvo u kojem su bili Realova legenda Alfredo di Stefano te, zanimljivo, sadašnji zamjenik Zorana Mamića na klupi Dinama Alen Peternac
Vidi originalni članak

U 91-godišnjoj povijesti La Lige pa sve do nedjelje navečer odigrano je 25.520 utakmica. Dvoboj Valencije i Real Madrida na Mestalli bio je 25.521. i tek treći na kojem je jedan igrač zabio hat-trick iz kaznenih udaraca.

POGLEDAJTE VIDEO: Realov novi stadion

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Šišmiši" su deklasirali Madriđane s 4-1, a prvi put ikada u prvenstvu protiv njih su dosuđena tri kaznena udarca na istoj utakmici. Sva tri pospremio je Carlos Soler i ušao u zaista rijetko društvo u kojem su bili Realova legenda Alfredo di Stefano te, zanimljivo, sadašnji zamjenik Zorana Mamića na klupi Dinama Alen Peternac.

VALENCIA - REAL 4-1 Potop Reala! Modrić briljirao, ali jedini, a Soler zabio 3 penala

Di Stefano je to uspio davne 1958. protiv Celte, dok je Peternac, štoviše, u Valladolidu zabio četiri penala Oviedu 1996. Pa je on i rekorder.

Tko bi rekao da će se o tako čemu uopće govoriti nakon što je Karim Benzema u 23. minuti doveo Real u vodstvo. Međutim, Zidaneova momčad od već je 40 minuta kasnije gubila 1-4.

- Kao da smo počeli igrati nešto drugo nakon što smo poveli, a kad smo primili prvi, raspali smo se - rekao je Zidane.

- Nema isprike. Mislim da Valencia nije bila bolja, krivnja je moja jer sam morao naći rješenje.

Jedini koji su zavrijedili palac gore u Realovoj momčadi bili su Luka Modrić, Benzema i Valverde. Benzema se, k tome, ozlijedio u završnici utakmice i postoji mogućnost da ga neće biti duže vrijeme. No, dolazi reprezentativna stanka, možda za Real baš u pravo vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Superheroj s Podunavlja 09.11.2020.

    Jedan od rijetkih trivijalnih podataka koji me ugodno iznenadio. Valjda zbog tajminga.

  • lopovi od 1902 09.11.2020.

    Zanimljiv podatak da je nas peternac u tom drustvu... stvarno raritet je imati 3 penala u jednoj utakmici, premda onaj 2 mi je malo sumnjiv... sve u svemu, zanimljiva i cudna utakmica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare