To je to što me zanima!

Budimir zabio dvaput Barci na Camp Nouu, Rakitić asistirao!

Ivan Rakitić ostvario je drugu asistenciju ove sezone u trećem uzastopnom nastupu u prvih 11 protiv Mallorce. Budimir je zabio dva utješna gola, a Lionel Messi, dakako, hat-trick u pobjedi 5-2
Vidi originalni članak

Rekli su mu da više ne računaju na njega, Ernesto Valverde držao ga je na ledu mjesecima i davao mu mrvice, a onda je ipak uvidio kakvog asa ima u momčadi i to mu se počelo isplaćivati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Treću utakmicu zaredom Ivan Rakitić (31) dobio je šansu u prvoj postavi i odužio se treneru asistencijom za gol u subotnjoj pobjedi Barcelone protiv Mallorce na Camp Nouu (5-2). Hrvatski nogometni reprezentativac u 41. minuti fino je dodao Lionelu Messiju koji je fantastično pogodio za 3-1.

No drugi Hrvat ipak je bio u prvom planu na Camp Nouu, napadač Mallorce Ante Budimir (28). U 35. minuti malo unutar šesnaesterca pogodio je sami gornji lijevi kut lijepim udarcem i nakratko vratio nadu gostima s otoka.

Međutim Barcelona, koja je u naletu s četiri pobjede u svim natjecanjima, nije imala previše popusta. Do poluvremena je Luis Suárez povisio na 4-1 briljatnom "žabicom" petom, a u prvih 20-ak minuta ranu prednost domaćinu dali su Antoine Griezmann kojemu je asistirao - pazite sad - golman Marc-André ter Stegen, te Messi na dodavanje Griezmanna. Bila je to prava bomba u rašlje s 20-ak metara.

Ter Stegen je jedini golman u ligama "petice" koji je ostvario i drugu asistenciju ove sezone, Messi je ubilježio još jedan rekord postigavši jedini igrač koji je zabio najmanje deset golova u svakoj od posljednjih 14 sezona među ligama "petice", a i Suárez se ima čim podičiti: sad je zabio svakoj momčadi protiv koje je igrao u Španjolskoj, ukupno ima 139 golova.

Budimir je iskoristio novu nepažnju u obranu domaćina u 64. minuti kad je, nakon ubacivanja Francisca Gámeza Lópeza i lošeg istrčavanja Ter Stegena, glavom zabio u praznu mrežu za 4-2. Bio mu je to peti gol sezone.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Ivan Rakitić izašao je iz igre u 72. minuti, a onda je Messi opet stupio na scenu i ubilježio hat-trick golom za konačnih 5-2. Budimir je igrao do 85. minute.

Barcelona se tako ponovno vratila na vrh La Lige, bodovno izjednačena s Real Madridom, ali nešto boljom gol-razlikom.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Simulacija_stimulacija 08.12.2019.

    Budimir bi mogao biti prva devetka reprezentacije, samo mora igrati ovako i zabijati u kontinuitetu. Zasad je panj Petković unutra.

  • lopovi od 1902 08.12.2019.

    Dobra utakmica, lijepi golovi... ako im mallorca radi probleme , sto ce biti kad dode jaci klub ...

  • fantom na bickilu 08.12.2019.

    Messi da je igrao sve utakmice od početka sezone vec bi imao 20+golova i 10+ asistencija....cini se meni da je on odlučio ici po 7 loptu....ako je tako drugi ce biti samo puki posmatraci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare