To je to što me zanima!

Grci preživjeli napade Japana, mogu proći u osminu finala

Grčka i Japan odigrali su utakmicu bez previše uzbuđenja. Japanci su više od 50 minuta igrali s igračem više, složili 61 opasan napad, ali nisu uspjeli zabiti gol
Vidi originalni članak

Susret Nigerije i Irana dobio je oštru konkurenciju za titulu najnezanimljvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Japan i Grčka odigrali su bez golova, a tim su rezultatom najzadovoljniji - Kolumbijci

Kolumbija je naime sa šest osvojenih bodova u dvije utakmice osigurala prolazak u osminu finala. Na drugo mjesto mogla bi se ugurati i Grčka, ali za to joj treba pobjeda nad Obalom Bjelokosti u posljednjem kolu.

Japanci nemoćni s igračem više

Činilo se da je utakmicu malo zakomplicirao Kostas Katsouranis u 38. minuti. Grčki kapetan u samo 11 minuta zaradio je dva žuta kartona i postao prvi Grk koji je isključen na svjetskim prvenstvima, no i poslije njegovog izlaska utakmica je ostala potpuno ista. 

Japanci su imali loptu u nogama, tražili put do šesnaesterca i s lijeve i s desne strane, ali i kad bi dobro zapucali, na sve je bio spreman grčki golman Orestis Karnezis

Nevjerojatni promašaji Okuba i Uchide

Japan je uspio doći do dvije velike prilike u samo tri minute sredinom drugog poluvremena. Prvo su s desne strane sjajno pripremili prizemnu loptu na drugu stativu, gdje je čekao Okubo, ali ponajbolji japanski igrač nije uspio ugurati loptu sa samo pet metara u gol. 

A u 71. minuti akcija je išla s lijeva na desno. Sokratis nije uspio očistiti jedan ubačaj, pa je i dodatno zakomplicirao pokušajem driblinga u svojem petercu i pritom idealno poslužio Uchidu. No desni bek japanske reprezentacije napravio je isto što i Okubo tri minute prije i poslao loptu pored gola. 

Prva grčka nula

Statistika kaže da su Japanci na kraju imali 68 posto posjeda i 561 uspješno dodavanje (Grci 143), a povukli su ukupno 61 opasan napad, kako je to Fifa precizno izračunala. 

No što im to vrijedi kad će se Grci moći pohvaliti da su protiv njih prvi put u svojoj povijesti ostali bez primljenog gola na svjetskim prvenstvima. U prijašnjih sedam utakmica primili su ukupno 18 golova. 

Grčka u posljednjem kolu može i do osmine finala, ali za to treba nadigrati Obalu Bjelokosti. I Japan ima teoretske šanse, ali za dodatne kombinacije mora pobijediti moćnu Kolumbiju.

  • Skupina C: Grčka - Japan 0-0
Idi na 24sata

Komentari 77

  • strmi007 20.06.2014.

    bila dobra uspavnka - očito

  • Gordana Firšt 20.06.2014.

    Znali su da je nama danas radni dan, pa su nam odigrali uspavanku za miran san!

  • 20.06.2014.

    protiv ovih Grka i nas par sa posla bi moglo igrati...Japanci su se bar trudili ali imam dojam kao da im je na pameti bilo kako se što lakše zabiti,razbiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare