To je to što me zanima!

Samouvjereni Ivan Rakitić: Kad-tad bit ću u prvih 11

Veznjak Schalkea je u susretu protiv Mađarske igrao na mjestu polušpice i kaže da, iako mu ta pozicija odgovara, nije presretan svojom igrom
Vidi originalni članak

Najprije Prosinečki pa Bilić pozvali su ga na stranu prije početka drugog poluvremena u Budimpešti. Razgovarali su tri-četiri minute, a onda ga je izbornik zagrlio, stisnuo mu ruku i poslao ga u igru. No Ivan Rakitić ovaj put nije odgovorio. Nije donio promjenu nabolje. S trojicom fantazista u veznom redu - Raketom, Lukom i Nikom - posjed lopte začudo je sve više padao i tko zna kad će ih izbornik opet gurnuti zajedno na travnjak. Rakitić će čekati šansu s klupe i vjerojatno ulaziti umjesto Kranjčara.
- Ma da mi je netko prije dvije-tri godine rekao da ću igrati za Hrvatsku na Euru 2008., rekao bih mu da nije normalan! Sve mi ide kako treba, i u reprezentaciji i u klubu. Sa Schalkeom igram Ligu prvaka protiv najboljih igrača svijeta - pričao je Raketa u miks-zoni Ujpestova stadiona. Svojom igrom u nije presretan.
- Ne, nije problem bila pozicija. Polušpicu igram i u Schalkeu. Jednostavno, bila je ovo tvrda utakmica. Oni se pripremaju za kvalifikacije i išli su sto posto - rekao je Schalkeov “wunderkind”.
Nakon odlične sezone u klubu krcat je samopouzdanjem i jedna slabija partija, poput ove u subotu, ne može tu ništa promijeniti. Rakitić ne krije da se uskoro vidi kao član početne postave.
- Kad sam došao, rekao sam da ću se boriti za mjesto i dajem sve od sebe, no izbornik odlučuje tko će igrati. I dalje ću se boriti i vjerujem da ću prije ili kasnije biti u prvih 11 hrvatske reprezentacije - rekao je Rakitić.
Njegov najjači adut su prekidi. Izvodi ih fantastično i u Schalkeu je postao jedan od vodećih asistenata Bundeslige. No u reprezentaciji je još jedan majstor prekida.
- Srna je bio u prvih 11, ja nisam. Ušao sam tek u nastavku i logično da je on izvodio većinu prekida. Uostalom, namjestio je i gol Niki Kovaču. A kako će biti ubuduće, to će Slaven odlučiti - rekao je Rakitić.

NIZOZEMSKI TRENERI UVIJEK MUKA ZA 'KOCKASTE'
Protiv Australije na SP-u u Njemačkoj, pa protiv Nizozemske nedavno u Splitu i sad protiv Mađara u Budimpešti. Te tri utakmice u posljednje dvije godine Hrvatska je odigrala grozno i sva triput, gle slučaja, na klupi protivnika sjedili su nizozemski treneri: Guus Hiddink, Marco van Basten i Erwin Koeman. Australija nas je izbacila sa SP-a, Nizozemska nam opalila šamar usred Poljuda, a Mađari nam pokvarili ozračje prije početka Eura.
- To je nizozemska trenerska škola. Svi igraju s dva napadača i zadnji vezni im vodi igru. To nam je problem jer ja onda ne mogu 'izaći’ a da ne ostavim stopere s dvojicom napadača. Luka isto tako. Morali bismo puno više napadati tog zadnjeg veznog - rekao je Niko Kovač.

LIJEVI BOK NIJE PROBIJAO
Danijel Pranjić je taj, rekao je izbornik Slaven Bilić. Ali u Budimpešti nije bio taj. Nije radio ono zbog čega je tu - nije probijao po boku. Kad igra defanzivu, pati napad, pa je lijevi bok sasvim neopasan. Pranjić mora igrati mnogo bolje.

DARIO ŠIMIĆ - DOŽIVJETI STOTU
Trebala je to biti njegova 99. utakmica za reprezentaciju, no Dario Šimić nije dobio ni minute! Slaven Bilić zabetonirao ga je za klupu i nije ga uvodio iako je obrana bila “klimava”. Umjesto njega u igru je poslao Darija Kneževića. Još je nakon utakmice izjavio da će od tih 15 igrača koji su istrčali odabrati 11-oricu za Austriju. Znači, rekorder u broju nastupa za Hrvatsku pao je u treći plan - ispred njega su Robert Kovač, Šimunić, a prema svemu sudeći, i Knežević.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Horned Reaper 02.06.2008.

    Ha da sad će nam uskoro Niko Kovač otić u penziju eto i tu upada Rakitić odmah

  • M.A.S.H 01.06.2008.

    pa normalno da ce bit, moze i na euru

  • Liverpool_boy 01.06.2008.

    bit ćeš ti poslje eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare