To je to što me zanima!

Šampionski start: Impresivna Rijeka rastavila je Istru 1961!

Istra je dobro prošla sa samo četiri gola u mreži. Riječani su pogodili prečku i stativu, imali su 21 udarac prema golu i na kraju su slavili 4-1 na Rujevici u 2. kolu HNL-a
Vidi originalni članak

Sve je bilo gotovo u 28 minuta. Rijeka je utrpala tri komada Istri i do kraja je samo bilo pitanje koliko će još Puljani primiti. Primili su još jedan, a jedan su i zabili, ali uz primjetnu riječku nogu na kočnici u nastavku.

Rijeka je u drugom kolu HNL-a pobijedila Istru 4-1 uz dva gola Marija Gavranovića i Romana Bezjaka. Rijeka se nakon 3-0 protiv Splita u gostima, predstavila svojim navijačima i  to je izgledalo impresivno.

Gavranović je već u petoj minuti zabio za 1-0, a prije toga prečka je spasila goste. Nije bilo spasad u 7. i 28. minuti kad je pogađao Roman Bezjak.

Rijeka je igrala brzo, lepršavo i - učinkovito. 

Na klupi Istre bio je Šibenčanin Goran Tomić koji je zamijenio Andreja Panadića. No neće baš po dobrome pamtiti prvu utakmicu u novom klubu.

Rijeka je rastavila Puljane na proste faktore. I nije stala. I nakon 3-0 igrači Matjaža Keka jurišali su na gol Istre, kao da je nula na semaforu.

Mario Gavranović je nakon 10 minuta igre u nastavku majstorski zabio za 4-0. Rijekin napadač jednim je potezom izbacio braniča Istre gurnuvši loptu glavom i potom zabivši nogom za povećanje domaćeg vodstva.

Rijeka je nakon toga smanjila tempo, gosti su došli do daha i zabili preko Rocea u 65. minuti. Matjaž Kek ljutito se ustao s klupe i povikao na svoje igrače. Nema šale sa Slovencem kojem je zasmetala opuštenost igrača kod 4-0.

Dojmljiva predstava Rijeke na Rujevici koju je mogao "petardom" zaključiti Marin Tomasov, ali stativa je spasila goste. Protivnik nije bio na razini, ali to ne umanjuje uvjerljivu pobjedu  Rijeke koja nakon dva kola ima šest bodova i gol-razliku 7-1...

HNL, 2. kolo:

Rijeka - Istra 4-1 (Gavranović 5, 55, Bezjak 7, 28 / Roce 65)

Idi na 24sata

Komentari 55

  • volimpršut 23.07.2016.

    Bravo Rijeko moja,samo tako nastavi(bez obzira na slabu Istru) sa pobijedama!!Tako se držimo vrha! Jedini koji možemo eventualno skinuti Dinamo,ostali..?!

  • Prekrasni 23.07.2016.

    Dugo nisam gledao u HNL-u onako dobar nogomet što je Rijeka igrala u 1.poluvremenu.Ono je bilo nestvarno dobro.Iako sam navijač dinama,volio bih da se pooštri borba za naslov,pa čak i da Rijeka bude prvak(pod uvjetom da ostanemo na 15 mjestu i imamo 2 kluba u LP😉).Ako budu imali konstantu,moguće je.

  • mrkrunimir 10 23.07.2016.

    Rijeka - Istra 1961 4-1 - Sažetak (Full HD) - https://vk.com/video230765537_456239718

Komentiraj...
Vidi sve komentare