To je to što me zanima!

'San u plavom' Hoffenheim ostvario za 60 milijuna €

Nogometaši Hoffenheima dobili su novi dom, za samo nekoliko desetaka milijuna eura niknulo je luksuzno zdanje za 30.000 gledatelja
Vidi originalni članak

Za 60 milijuna utrošenih eura nogometaši jesenskoga bundesligaškog prvaka Hoffenheima dobili su prekrasan novi stadion “San u plavom”, kako ga je nazvao hamburški Bild. Ime stadiona zapravo je Rhein-Neckar-Arena. Završen je kako je i planirano, za drugi dio bundesligaške sezone. Gradnju je u potpunosti financirao vlasnik kluba Dietmar Hopp (68), bogati suvlasnik SAP-a, njemačkog proizvođača softvera. Klub koji je registriran u selu od 3500 stanovnika dosad je domaće utakmice igrao na Carl Benz stadionu u Mannheimu. Rhein-Neckar-Arena osvanula je u rekordno kratkom roku, obzirom da je gradnja počela nakon što je klub, krajem svibnja prošle godine, izborio ulazak u 1. Bundesligu. Sagrađena je u Sinsheimu, blizu Mannheima. Ima kapacitet od 30.000 mjesta i 90 je posto završena. Ostaju još samo fini radovi, čak je položena i trava na teren.
- Sagradili smo je superbrzo; najbrže što smo mogli - izjavio je izvršni direktor kluba Jochen A. Rotthauser.
Arenu će vodeća momčad Bundeslige otvoriti 24. siječnja protiv regionalne selekcije, dok će prvu prvenstvenu utakmicu nogometaši Ralfa Rangnicka odigrati tjedan dana kasnije protiv Energieja iz Cottbusa u prvom proljetnom kolu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • majmun66 16.01.2009.

    Svi njemački stadioni su takvi,a u Hrvatskoj takvog stadiona nikad neće bit

  • JAX 16.01.2009.

    koji lijep stadion dinamo bi mogao naucciti lekciju od hofrnhajma samo mi je zao sto nece biti prvak

  • josica 16.01.2009.

    Policija ne vidi još uvjek koliki lopovi vladaju ZG.

Komentiraj...
Vidi sve komentare