To je to što me zanima!

Sandra protiv sebe i nezgodnog termina: Ma ne bojim se uopće

Završni dio bacanja diska bit će u utorak u 11.20 sati ujutro po lokalnom vremenu, daleko od uobičajene satnice. Kvalifikacije su na rasporedu noćas u 1.30
Vidi originalni članak

Pejčić, Đoković, Serena Williams... Samo da se nizu poraženih velikih favorita ne priključi još jedna “sigurna oklada”, sportašica koja dominira svojom disciplinom prošlih šest godina.

- Sama sebi sam najveća protivnica - priznala je Sandra Perković, koju u noći na utorak (1.30) očekuju kvalifikacije, a u utorak ujutro po brazilskom vremenu i finale u bacanju diska.

Mi ćemo prijenos finala gledati u 16.20 sati, kao što smo i navikli kad je atletika u pitanju, no po lokalnom vremenu bit će tek 11.20. Najprije finale pa ručak...

- Ne brine me to. Pa neće samo meni biti finale ujutro, svima su isti uvjeti. Napravili smo nekoliko testiranja i ispalo je odlično. Ne moram se bojati - dodala je Sandra.

Od 2010. godine, kad je postala europska prvakinja, dominira bacanjem diska. Samo je još Evelin Schlaak bila na takvoj razini, u zlatno vrijeme Istočne Njemačke i njihova “kemijanja” u atletici osvojila je zlata na OI-jima 1976. i 1980. godine. Perković može postati tek druga bacačica koja je obranila svoje olimpijsko zlato.

- Za zlato će disk trebati letjeti preko 70 metara - kaže Perković, kojoj je u Londonu bilo dovoljno 69,11 da razvali konkurenciju.

Ako treba preko 70, zna i to. Najbolji hitac karijere bio je 71,08 iz 2014. godine.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • Mangup_ 16.08.2016.

    Sandra, dođi nam u Vukovar pa nam objasni kako ti je žao Jugoslavije. Baš bismo to voljeli čuti. Mi u Vukovaru jako dobro znamo kako je to Jugoslavija bacala kugle (topovske). Objasni nam zašto je naša mladost ginula pod čizmom te Jugoslavije za kojom žališ. Nisi ponosna što se natječeš pod hrvatskom zastavom? Radije bi pod nekom drugom? Nitko te ne tjera, slobodna si otići u Beograd i prijaviti se u Olimpijski odbor Republike Srbije kad god ti to odgovara. Iznimna si sportašica, ali to ti ne daje pravo da pljuješ po grobovima onih koji su dali živote za Hrvatsku, braneći ovaj narod upravo od tvoje Jugoslavije. I samo da znaš, da je ostala Jugoslavija, ne bi bilo niti tebe, niti Janice, ne bi bilo Šukera, ne bi bilo Zvone Bobana niti Vatrenih, ne bi bilo nikad svjetskog nogometnog srebra kao te 1998, ne bi ni ti, niti bilo koji drugi hrvatski sportaš slušao hrvatsku himnu na tronu, niti vijorio hrvatsku zastavu. I ne, Jugoslavija nikad nije bila sportska velesila, niti bi to ikad bila. Ja ti uz najbolje namjere preporučam da se educiraš što je bila Jugoslavija, kako je funkcionirao sport u toj Jugoslaviji, te zašto i kako je Hrvatska izašla iz te Jugoslavije i koliko je to koštalo ovaj narod, po čijim grobovima ti danas nesmotreno pljuješ. Iskreno se nadam da će ti doći iz guzice u u glavu, jer nema gore kombinacije od dugog jezika i kratke pameti.

  • GTA5- Arty48 16.08.2016.

    Čestitke Sandra, pusti zle jezike da laprdaju, drugo i ne znaju.

  • Možda? 16.08.2016.

    Misli li ona da bi bila i u srpskoj skupštini? Ustvari, samo primala plaću?

Komentiraj...
Vidi sve komentare