To je to što me zanima!

Sarajevski derbi prekinut na 20 minuta zbog sukoba na tribini

Na stadionu Grbavica prvo su navijači Željezničara petardom pogodili gostujućeg golmana u glavu, a onda su se navijači Sarajeva sukobili s policijom na sjeveru...
Vidi originalni članak

Prvo poluvrijeme 104. sarajevskog derbija ući će u povijest jer je trajalo 77 minuta. Suci su morali prekinuti utakmicu i prije nego je počela jer su navijači Željezničara pogodili gostujućeg golmana Bandovića u glavu, a pri rezultatu 1-1 u 33. minuti utakmica je prekinuta na 20 minuta. 

Navijači Sarajeva na sjevernoj tribini Grbavice sukobili su se s policijom, nije pomoglo ni što su ih igrači u bordo dresovima došli smiriti, jer su igrači Željezničara preselili u svlačionicu dok se situacija ne smiri. 

Nakon što se smirila, pao je još samo jedan gol. Zabio ga je Haris Duljević u 69. minuti za gostujuću pobjedu Sarajeva od 2-1. Prije toga Velkoski je zabio za Sarajevo, a Hasanović za Željezničar. 

Sarajevo je sad na 26 bodova, koliko ima i Željezničar. Ispred njih su Široki Brijeg, Zrinjski i Olimpic, koji imaju po 27 bodova, s tim da Široki ima utakmicu manje.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Odvjetnik diniMal 02.11.2014.

    Takve stvari se jedino dešavaju u zemljama trećeg svijeta.

  • alan ford_1 02.11.2014.

    Divljaka ima posvuda.

  • antes_1 02.11.2014.

    Nece ni policija za 300 maraka da se mlati sa bubalama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare