To je to što me zanima!

Sardine za igrače Hajduka jer "puno rade i puno trče"

Hajduk je odradio mini-pripreme na Braču, gdje su uz treninge malo i uživali u suncu i moru. Da im ničeg ne fali pobrinuli se stanovnici Postira
Vidi originalni članak

Naporne četverodnevne pripreme su za igračima Hajduka, slijede dva slobodna dana za akumulaciju prikupljene snage i osvježenje pred nastavak prvenstva u kojem bijele očekuje najprije ogled sa Šibenikom, a potom i veliki derbi u Maksimiru.
- Zadovoljan sam odrađenim poslom, jedino mi je žao što nisu sa nama reprezentativci, te što su se ozlijedili Tomić i Leko - kazao je trener Goran Vučević, koga od jučer brine i Kup ogled sa Orijentom.
- Nije u pitanju snaga protivnika, nego termin odigravanja utakmice. Najvjerojatnije ćemo odmah nakon Dinama otputovati u Rijeku, gdje ćemo čekati utakmicu - najavio je Vučević.
Hajduk je okončao pripreme jačim treningom, nakon čega su igrači ručali, te se u popodnevnim satima zaputili trajektom prema Splitu, a prvi sljedeći trening Vučević je zakazao na Poljudu u ponedjeljak ujutro. Nisu trenirali Srđan Andrić, zbog sedam šavova na čelu, koje nosi kao uspomenu na utakmicu u Osijeku, te golman Vjekoslav Tomić, zbog zatezanja tetive. Tijekom treniga bol u zadnjoj loži osjetio je i Mislav Leko, zbog čega je ranije prekinuo vježbanje, a tek na ultrazvuku u Splitu će biti jasno o čemu se točno radi.

BRAČKO GOSTOPRIMSTVO
Bijeli su na Braču tradicionalno uživali gostoprimstvo niželigaša Postira Sardi, ali i lokalnog stanovništva, dodatno potencirano Vučevićevim obiteljskim vezama sa ovim bračkim mjestom. Tako im je jedna starija gospođa, koja stanuje u kući uz travnjak Podježice, jučer za vrijeme treninga donijela marendu.
- Je, došla je do mene, donijela mi desetak konzervi sardina i kazala "Evo vam dico da se malo pokripite, puno ste mi umorni, puno trčite" - otkrio nam je trener golmana Tonći Gabrić.
Sardine su na kraju poklonili jer je hrana u hotelu Pastura više nego dobra, a u četvrtak su bili i na zajedničkoj večeri u Dolu. Na meniju su bili brački specijaliteti, a posebno je na cijeni bilo pečeno janje i kozlić.

KIPIĆ GOSPE ZA SREĆU
Dugogodišnji nogometni djelatnik i počasni predsjednik NK Postira Sardi Lovre Kalašić u ime domaćina darivao je trenera Hahduka Gorana Vučevića kipom Gospe, koji je lokalni umjetnik Kora izradio od suhog stabla masline.
- Sličan kipić poklonili smo Slavenu Biliću dok je još bio trener Hajduka i ona mu je na koncu donijela sreću da kao izbornik Hrvatske niže odlične rezultate. Nadamo se da će sreće imati i naš Goran i da će Hajduka izvesti na pravi put - rekao je barba Lovre, nakon čega je bijelima zapjevao ariju "O Sole mio".
Lokalni ugostitelj Jukiša predložio je Vučeviću da ga uzme u stručni stožer kao posebnog trenera za slavljenika Jerteca.
- Moja žena je iz Varaždina, ja znam najbolje kako treba s njim. Gorane napravit ću ti od njega najboljeg igrača - nasmijao je Jukiša sve nazočne.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mirni1 06.09.2008.

    dok Ivo radi bit će i bodova, bar za drugo mjesto

  • Baki 05.09.2008.

    Volin te hajduče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare