To je to što me zanima!

Šarić na kvizu: Zna engleski jezik, ali ne i što je englesko

Znam za Dele Allija, on je Britanac i igra za Tottenham. Znam i za lift, tu riječ koristimo i u Hrvatskoj. To je dizalo. Wellington odrezak? Recimo da nije englesko jelo, odgovarao je Dario
Vidi originalni članak

Predrag Šarić u četvrtak će konačno pogledati sina uživo u NBA utakmici. Dario Šarić s Philadelphijom sutra igra u londonskoj O2 Areni protiv Boston Celticsa.

- Iskreno, malo sam nervozan, čim sam sjeo u avion za London uhvatila me nervoza - rekao je Dario, kojeg će doći uživo pogledati cijela obitelj i brojni prijatelji.

- Baš zbog njih sam nervozan. No drago mi je da sam usred sezone dobio priliku doći nakratko u Europu. Ovo je izvrsna prilika za puno ljudi da pogledaju jednu NBA utakmicu uživo - istaknuo je Dario.

A susret 76ersa i Celticsa ne spada pod obične utakmice. Jedno je to od najvećih rivalstava.

- Zbog tog rivalstva bit će dodatni naboj, a mi ćemo pobijediti. Veselim se punoj dvorani - nasmijao se Dario.

Dolazak u London bila je savršena prilika da se sazna što košarkaši 76ersa znaju o Engleskoj. Točnije, igrači su sudjelovali u kvizu engleskog jezika te su odgovarali pitanja je li nešto englesko ili nije.

Dario je gotovo briljirao u poznavanju engleskog jezika.

- Crisp? To me podsjeća na čipse - rekao je Dario i točno odgovorio.

Potom je došla na red riječ 'chuffed'.

- 'Drago' mi je što sam tu s vama - dao je primjer hrvatski košarkaš te je opet točno odgovorio.

Ni s trećom riječju nije imao problema.

- Lift? Znam za lift, tu riječ koristimo i u Hrvatskoj. Lift je dizalo - istaknuo je Dario, koji jedino nije znao da je 'brolly' zapravo kišobran.

Potom je uslijedio kviz što je britansko, a što ne. Šarić se tu nije proslavio jer je krivo odgovorio na dva pitanja, jedno je izbjegao, a tek je točno odgovorio da je Dele Alli Britanac te da je nogometaš Tottenhama.

Nije znao da je igrač NFL momčadi Philadelphije Jay Ajayi također Britanac niti da je odrezak Wellington britansko jelo. 
Za Winnie the Pooha je izbjegao odgovoriti.

- Ne želim pogriješiti... - rekao je Dario. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • black-flag 10.01.2018.

    Lik na kraju kaze: "It's from Europe", ko da Engleska ne spada pod Europu.

  • Thelma_Conner294 10.01.2018.

    Zarađivanje novca nikad nije bilo lako jer je postalo za mene sada. Ja sam slobodan preko interneta i zaradim oko 150 do 200 dolara po satu. Dobiti više vremena sa svojom obitelji radiš posao koji zahtijeva samo da imate računalo i pristtup internetu i to možete imati kod kuće. Malo truda i zgodan zamišljen san je udaljen samo jedan klik .........NR1 >>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­u­z­z­C­a­s­h­3­.­C­o­m

  • pikzibner 10.01.2018.

    Pa da prostiš, prvi zapisi o tom "britanskom jelu" potiču s prostora Sj. Amerike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare