To je to što me zanima!

Šarić: Ne da nisam tužan zbog Minnesote, nego sam presretan

'Zadovoljan sam i što je u Sunsima trener Monty Williams, koji je bio pomoćni trener u mojoj prvoj godini u Philadelphiji i dobro zna što mogu. Tako da ne idem na potpuno nepoznati teren', rekao je Dario Šarić
Vidi originalni članak

Dario Šarić uživa u svom odmoru u Šibeniku, doduše vrlo aktivnom odmoru. Trenira svaki dan, a u četvrtak je saznao da je 'trejdan' iz Minnesote u Phoenix.

- Ne da nisam tužan zbog ovog 'trejda' nego mi je zbog svega ovog i drago, jer smatram da u Minnesoti nisam ni dobio poštenu priliku. U Phoenixu je itekako očekujem. Sve u svemu sam zadovoljan  rekao je oduševljeni Šarić za ŠibenikIN.

U Sunsima ga čeka poznato lice.

- Zadovoljan sam i što je u Sunsima trener Monty Williams, koji je bio pomoćni trener u mojoj prvoj godini u Philadelphiji i dobro zna što mogu. Tako da ne idem na potpuno nepoznati teren. Očekujem svoje mjesto pod suncem u Arizoni.

U klubu ga je mogao čekati Dragan Bender, ali se stasiti košarkaš iz Čapljine nije snašao.

Podsjetimo, Wolvesi su, u zadnjim prestrojavanjima prije drafta, 25-godišnjeg Hrvata trejdali u Phoenix za šesti pick prve runde. Minnesota i Dario nisu dobro legli jedno drugome, Sunsi jesu loša momčad, ali za Šarića bi ovaj trejd vrlo lako mogao ispasti sjajna stvar.

U Phoenixu ga čekaju Devin Booker i DeAndre Ayton. Zvijezde, ali - jako mlađahne zvijezde. Bookeru su 22, a Aytonu tek 20 godina. Šarić kojem je bilo sjajno u Sixersima, a nikako među Wolvesima, u Arizoni bi mogao biti vođa jedne neiskusne, ali silno nadarene momčadi.

Minnesota su šume i snijeg, Arizona je sunčana pustinja. Šarić će se nauživati toplog vremena te, nakon godinu dana među Wolvesima sa tek 25 min prosječno na parketu, opet dobiti minutažu kakvu i po iskustvu i po dokazanoj kvaliteti sigurno zaslužuje.

Prošlosezonski prosjek od 10.6 poena i 5.6 skokova ni u kojem slučaju nije odraz onoga što Šarić može. Phoenix već osam godina nije dohvatio play-off, prošle je sezone od njih bio lošiji samo Hezonjin New York, ali svakoj lošoj eri kad-tad jednostavno mora doći kraj.

Vlasnik kluba Robert Sarver već gotovo 15 godina radi toliko loš posao da je 90-godišnja baka Greta Rogers prije pola godine postala internet-zvijezda kad je Sarvera javno 'popljuvala' kako to znaju samo seniore kojima je savršeno nebitno sve osim istine:

Trener Monty Williams.trebao bi (za razliku od Thibodeaua i Saundersa u Wolvesima) osloboditi i Šarićevu kreaciju. Igrač koji je prije dvije godine bio u prvoj petorci najboljih NBA rookieja može ponuditi jako puno u svakom segmentu igre pa za kakvu se god košarku Williams odlučio.

Šarić ide u grad Charlesa BarkleyaStevea NashaKevina JohnsonaDana MajerleaToma Chambersa... Logično je predvidjeti da će više uživati u košarci, a realno bi mogao biti i jedna od ključnih figura početka uspona Sunsa. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Tonino1986 24.06.2019.

    Da sam na njegovom mjestu ,vratio bi se u Europu...nikad ne mogu shvatit te naše igrače...igra(ako igra-ti su rijetki) u ekipi koja je kriminal ,neambiciozna,ne moze ni blizu doigravanja,umjesto da se vrati u Europu(CSKA,Fener ,Barca ,Real...koji isto dobro plaćaju,a Dario tamo može igrati)i bori se za naslove u svim natjecanjima

  • Xyster 22.06.2019.

    Da toplo vrijeme, u Pheonixu ide temperature i preko 50 stupnjeva

  • raulgonzalez 21.06.2019.

    Prosjecan talent i nista vise

Komentiraj...
Vidi sve komentare