To je to što me zanima!

Šarić: Rijeka u Maksimir dolazi s blokadom koju Dinamo kazni

Riječani u Zagrebu ne igraju svoju igru, puste Dinamo da dominira. Ne nametnu se na način kako se nametnu drugim momčadima, kaže Gračan o poraznoj statistici
Vidi originalni članak

Računajući samo prvenstvene utakmice u Maksimiru, statistika za Riječane doista je poražavajuća. Izgubili su devet od posljednjih deset utakmica uz gol-razliku 4-33. Ovih 3-0 nije najgore, bilo je tu i poraza od 4-0, pa i 6-0 te 6-1.

- Sve je to stvar psihe - kaže Nenad Gračan, zadnji trener Rijeke koji je u prvenstvu pobijedio Dinamo u Maksimiru. U srpnju 2010. bilo je 2-1

- Možda je problem u tome što Riječani u Zagrebu ne igraju svoju igru. Ne nametnu se na način kako se nametnu drugim momčadima. Puste da Dinamo dominira, a onda je jako teško očekivati pravi rezultat. Evo, u ovom su derbiju imali prilika kod 0-0, a onda su nakon gola Zagrepčana jednostavno nestali - dodaje Gračan.

Jurica Galoic/PIXSELL

Daniel Šarić nosio je dres oba kluba, a asistirao je za jednu od četiri riječke pobjede u Maksimiru u povijesti HNL-a, u ožujku 2006. Tada je u Maksimiru bilo 20-ak tisuća gledatelja, a u subotu jedva 3000.

- Možda su slabiji rezultati u Zagrebu posljedica neke blokade kod igrača Rijeke. Teško se nadati nečemu kad propustiš svoje prilike, Dinamo vas odmah kazni - rekao je Šarić.

Igra u gostima veliki je problem Kekove Rijeke. Primjerice, u zadnja tri prvenstvena derbija u Maksimiru i pet utakmica u skupinama Europske lige momčad s Kvarnera nije zabila nijedan gol. Nule do nule.

- Na Kantridi je Rijeka goropadna, a očiti su ti problemi u gostima u važnim utakmicama. A bilo je dosta prilika. I protiv Dinama, Feyenoorda i Standarda. Jednostavno zakaže realizacija - kaže Šarić.

Tradicija nezabijanja u važnim gostujućim utakmicama mora se prekinuti u četvrtak protiv Seville. Ondje će se za prolazak vjerojatno morati zabiti najmanje dva gola.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • miris kusa 08.12.2014.

    samo polako, tko brzo poleti jos brze pada, treba napravit temelje koji su u izgradnji, prije godinu dana je receno da treba ocekivati jaku rijeku za tri godine, ide se prema tome, a ovonsve je bonus, veliki bonus......

  • bustercro 08.12.2014.

    svaka cast rijeki,, odigrala je posteno,ravnopravno bez bunkercina,, e sad da je bilo kad bilo ,,eto ovaj put smo bili bolji u otvorenoj i lijepoj tekmi,, hvala jos jednom rijeki na otvorenoj igri jer to donosi ljepoti nogometa i privlaci gledatelje,, da smo i izgubili cestitao bi rijeki bas zbog tog bez respecta...

  • IcoVeliki 08.12.2014.

    Jako poštivam rukopis koji je ispisao trener Kek na Kantridi ali ovaj poraz od Dinama i još neki u zadnje vrijeme su njegovo djelo. Svi pa i vrapci na krovu znaju da Dinamu ne smiješ dozvoliti da se razigra nego ga napasti presingom na cijelom terenu sa naglaskom na zadnji red(stopere) i tada je Dinamo u banani (Salzburg,Astra,,,) da ne govorim za ostale puno jače ekipe iz EU. Upravo to je glavni razlog zbog čega Dinamo ima poraznu statistiku u Europi. Usprkos tomu Kek je postavio zatvoreniju varijantu igre što je Dinamu omogučilo dominaciju i vođenje igre a tu je "svoj na svome". Zato gospodine Kek morate shvatiti da Vam strategija igre i čitanje protivnika još u povoju i da morate još puno učiti a ne živiti na lažnim lovorikama. To je ono što neki klub odnosno trenera vodi iz prosječnosti u gornju klasu trenera odnosno klubova . To isto se odnosi na Dinamo samo ne u Hrvatskoj nego u Europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare