To je to što me zanima!

Saša Mus (25) igrat će u Kini sve dok ga ne pozovu u zatvor

Mus je osuđen na osam mjeseci zatvora u aferi “Offside”. Morao je vratiti i 10.000 eura. Namještao je igrajući za C. Sesvete. Njegovi kineski poslodavci znaju za sve
Vidi originalni članak

Saša Mus (25), osuđen zbog namještanja utakmica u HNL-u, našao je klub u Kini. No na poziv suda morat će natrag u Hrvatsku na odsluženje zatvorske kazne.

Višemjesečna akcija Uskoka i policije nazvana “Offside” počela je potkraj 2009. Od njemačke policije dobiveni su prvi podaci o namještanju rezultata i lancu klađenja na prijeporne utakmice. Osuđena trinaestorica dobili su zatvorske kazne i morali su vratiti 1,2 milijuna kuna. Među uhićenima bio je i Saša Mus, bivši stoper sesvetske Croatije. Osuđen je na osam mjeseci zatvora, uz 10.000 eura koje mora vratiti. No dok čeka odsluženje zatvorske kazne, Mus je krenuo u potragu za novim poslodavcima. Kako mu suspenzija od profesionalnog igranja vrijedi isključivo na teritoriju Hrvatske, Mus se otisnuo na drugi kraj svijeta - u Kinu. 

Novi klub zove se Beijing Baxy, a natječe se u 2. ligi. 

Njegov novi klub je ambiciozan. Namjeravaju konkurirati za ulazak u 1. ligu, no tko zna koliko će čelnici moći računati na novog igrača. Jer čim stigne sudski poziv, Mus će se morati zahvaliti treneru, suigračima i predsjedniku, sjesti u avion i odletjeti u “rešt”. Nema druge. 

Osim Musa, angažman je uspjelo pronaći još nekoliko njegovih “kolega” iz akcije “Offside”. Bivši igrač Varaždina Nikola Melnjak otišao je u austrijski niželigaš SV Markt St. Martin, dok se u istoj državi, ali i u istom rangu natjecanja, snašao i Marko Guja. On je pak potpisao za Weiz, klub za koji je prije njega igrao upravo Saša Mus. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • KresimirMilosevic 04.03.2012.

    taj mus je pravi decko legenda od covjeka

  • Zrina_1 04.03.2012.

    sasa mus, nije kriv koliko se njega krivim pravi, covjek je jako dobar i vrhunski stoper, da njega nisu toliko zaj..... u zivotu on bio u vrhunskom klubu, posto smatram da je on dobar covjek i i odlican igrac odveo sam ga gore u kinu i trener je prezadovoljan sa njime... ubacite se malo u njegovu situaciju koji je ovih godina imao u hrvatskoj gdje se nezna tko tu koga je.. samo ljudi sa parama rade sto oce a danas u hrvatskoj igraju igraci za dzabe...

  • dejo_car 04.03.2012.

    citam ovo i ne kuzim, ovi su morali vratit sve pare i to su vec napravili, a lopine od politicara koji su pokrali cifre da boli glava i zna se za to nit ce u zatvor nit ce ikad vratit tu lovu...zivjela rvacka!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare