To je to što me zanima!

Saudijski princ nagradit će sve igrače Al-Hilala s 250.000 eura za ulazak u finale klupskog SP-a

Princ Alwaleed, predsjednik Kingdom Holdinga, veliki je navijač saudijskog kluba te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako uspiju pobijediti u subotnjem finalu
Vidi originalni članak

Milijarder iz Saudijske Arabije princ Alwaleed bin Talal dodijelit će bonus od milijun rijala (266.500 dolara) svakom igraču Al Hilala za pobjedu od 3-2 nad južnoameričkim prvakom Flamengom u utorak zahvaljujući kojoj su se plasirali u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Princ Alwaleed, predsjednik Kingdom Holdinga, veliki je navijač saudijskog kluba te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako uspiju pobijediti u subotnjem finalu.

Osim toga, saudijski sportski kanal SSC izvijestio je da će svaki igrač dobiti 500.000 rijala od saudijskog ministra sporta kao nagradu za pobjedu nad  Flamengom.

Al Hilal će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između španjolskog Real Madrida i egipatskog Al Ahlyja u srijedu.

To je prvi put da je saudijska momčad stigla do finala Svjetskog klupskog prvenstva.

- Ova pobjeda je opipljiva potvrda velike razlike koju je saudijski sport nedavno doživio - rekao je ministar sporta princ Abdulaziz al-Faisal u izjavi koju je prenijela Saudijska tiskovna agencija (SPA).

Al Hilal je pobijedio zahvaljujući Salemu Al Dawsariju koji je realizirao dva penala i golu Luciana Vietta iz blizine u drugom poluvremenu u kojem je Flamengo igrao s 10 igrača nakon što je veznjak Gerson isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Menadžer Flamenga Vitor Pereira za poraz je okrivio suđenje.

- Bili smo spremni igrati protiv Al Hilala, ali nismo bili spremni za suđenje koje nije bilo u skladu sa standardima natjecanja - rekao je Pereira na tiskovnoj konferenciji u utorak u Tangeru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare