Saudijski princ nagradit će sve igrače Al-Hilala s 250.000 eura za ulazak u finale klupskog SP-a | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Saudijski princ nagradit će sve igrače Al-Hilala s 250.000 eura za ulazak u finale klupskog SP-a

Saudijski princ nagradit će sve igrače Al-Hilala s 250.000 eura za ulazak u finale klupskog SP-a
5

Princ Alwaleed, predsjednik Kingdom Holdinga, veliki je navijač saudijskog kluba te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako uspiju pobijediti u subotnjem finalu

VIDEO

Milijarder iz Saudijske Arabije princ Alwaleed bin Talal dodijelit će bonus od milijun rijala (266.500 dolara) svakom igraču Al Hilala za pobjedu od 3-2 nad južnoameričkim prvakom Flamengom u utorak zahvaljujući kojoj su se plasirali u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Princ Alwaleed, predsjednik Kingdom Holdinga, veliki je navijač saudijskog kluba te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako uspiju pobijediti u subotnjem finalu.

Zagreb: Princ Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al-Saud stigao u grad

Osim toga, saudijski sportski kanal SSC izvijestio je da će svaki igrač dobiti 500.000 rijala od saudijskog ministra sporta kao nagradu za pobjedu nad  Flamengom.

Al Hilal će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između španjolskog Real Madrida i egipatskog Al Ahlyja u srijedu.

To je prvi put da je saudijska momčad stigla do finala Svjetskog klupskog prvenstva.

- Ova pobjeda je opipljiva potvrda velike razlike koju je saudijski sport nedavno doživio - rekao je ministar sporta princ Abdulaziz al-Faisal u izjavi koju je prenijela Saudijska tiskovna agencija (SPA).

Al Hilal je pobijedio zahvaljujući Salemu Al Dawsariju koji je realizirao dva penala i golu Luciana Vietta iz blizine u drugom poluvremenu u kojem je Flamengo igrao s 10 igrača nakon što je veznjak Gerson isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Club World Cup - Semi Final - Flamengo v Al Hilal

Menadžer Flamenga Vitor Pereira za poraz je okrivio suđenje.

- Bili smo spremni igrati protiv Al Hilala, ali nismo bili spremni za suđenje koje nije bilo u skladu sa standardima natjecanja - rekao je Pereira na tiskovnoj konferenciji u utorak u Tangeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner