To je to što me zanima!

Savičević: Zovu me Kupus, ali, ni sam ne znam zašto

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, no sportsku mu je slavu 'preoteo' poznatiji imenjak i prezimenjak, nogometaš Dejan Savičević...
Vidi originalni članak

Dejan Savičević, nekadašnji “sidrun” iz zlatne generacije splitskog Jadrana, koja je početkom ‘90-ih 20. st. dva puta zaredom osvojila europsku krunu, primjer je uzornog sportaša.Tijekom više nego uspješne karijere završio je studij energetike i danas se zajedno s ocem u privatnoj tvrtki Eting bavi projektiranjem energetskih postrojenja. Ne žali što mu je sportsku slavu svojedobno preoteo poznatiji imenjak i prezimenjak, crnogorski nogometaš Dejan Savičević, a jedini kontakt sa sportom danas su mu redoviti plivački treninzi.
- Svratim svaki drugi dan do bazena, isplivam svoju normu kako ne bih nabacio previše kilograma. Ponekad i zaigram s mlađima - priznaje Savičević, kojeg pamte po nadimku Kupus.
- Ne sjećam se tko mi je i kad nadjenuo taj nadimak, no vremenom sam ga izgubio - kaže Dejan, kojeg žalosti što je splitski vaterpolo zadnjih godina pao na niske grane.
- Općenito je sport u krizi. Vaterpolo drži jedino to što ima široku bazu i puno mladih igrača, ali splitski su klubovi daleko od europskih titula. Mladima je danas teško trenirati. Ja sam morao biti sto posto spreman, dva do tri puta na dan trenirali smo u teretani, bazenu... Pozicija ‘sidruna’ je zahtjevna jer ako nisi spreman, protivnik te ‘utopi’ - kaže Savičević koji, kao i mnogi drugi sportaši u mirovini, živi od uspomena:
- S bivšim suigračima često se prisjetim anegdota s putovanja. Jednom je u Zagrebu tramvaj udario u naš autobus, a nedugo potom nam se u Savoni autobus pokvario i stao između tračnica. Nasreću, nije naišao vlak pa smo oba puta ‘prošli lišo’..





DEJAN SAVIČEVIĆ
Od 1986. do 2000. igrao je za splitski Jadran, s kojim je 1992. i 1993. osvojio Kup prvaka. Jednu je sezonu igrao za Napoli, a karijeru je završio u POŠK-u.

'DEJO NE BI BIO POZNAT DA NIJE BILO NAŠEG KUPUSA'
Bio je beskrajno borben i srčan igrač. Navijači su ga voljeli jer je bio Jadranovo dijete, a u svlačionici je bio dobri duh. Često smo se zezali da nogometaš Dejan Savičević nikad ne bi bio poznat da nije imao isto ime i prezime kao naš Dejan Savičević, prisjetio se Kupusov suigrač Renco Posinković.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bosnia_80 10.05.2010.

    kad pogledam ovu prvu fotku (veliku ćelavu glavu i klepave uši), ni meni nije jasno zašto ga zovu kupus?? hahaahaahahaahahaa...

  • JAX 10.05.2010.

    stvarno je sramotno na sto je pao splitski vaterpolo, i sport općenito

Komentiraj...
Vidi sve komentare