To je to što me zanima!

Perasović jednoglasna želja za izbornika, sutra idu pregovori

Na sastanku, kojem su prisustvovali Mršić, Rađa, Mulaomerović, Nazor, Jusup i Knjaz, jednoglasno se odlučilo da je Perasović glavni kandidat za izbornika
Vidi originalni članak

Stručni savjet Hrvatskoga košarkaškog saveza jednoglasno je odlučio da je Velimir Perasović glavni kandidat za izbornika koji će reprezentaciju voditi na kvalifikacijama za OI, te ako ih prođe, i na samim Igrama u Riju.

- Već u utorak krećemo u pregovore s Perasovićem i predsjednikom njegova kluba - najavio je predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa.

Na sastanku su, osim Rađe, sudjelovali Veljko Mršić, Damir Mulaomerović, Ante Nazor, Danijel Jusup i Damir Knjaz. Toni Kukoč i Stojko Vranković nisu došli jer žive u SAD-u, a Aco Petrović jer je na putu, ali svi su se složili sa zaključkom.

A zaključak je očekivan, iako su u samom stručnom savjetu i neki ljudi koji bi bili kandidati za klupu reprezentacije ako ideja s povratkom Perasa propadne. To dovoljno govori da su hrvatski košarkaški mozgovi složni da je Perasovićev ostanak na klupi zaista najbolje rješenje.

Perasović nije protiv ostanka, odnosno povratka na izborničku poziciju, no nije se želio nametati jer je osjećao krivnju i sramotu zbog debakla protiv Češke u osmini finala lanjskog Eurobasketa. No igrači su složni, a očito i Stručni savjet - Peras je najmanje kriv za taj poraz.

S njim ne bi trebalo biti problema u pregovorima, ali Jose Antonio Querejeta mogao bi biti nešto tvrđi orah, jer je šef Laboral Kutxe vrlo osebujan i kontroverzan tip. Pravila u španjolskoj košarci kažu da trener koji vodi neku od tamošnjih momčadi ne smije istovremeno biti izbornik neke reprezentacije, no Perasović je baš zato potpisao ugovor kojim se to pravilo može zaobići.

Ugovor je na 1+1 godinu, što znači da istječe na kraju sezone, prije početka kvalifikacija, a druga godina može se aktivirati nakon Olimpijskih igara, koja završava prije nego što nova sezona počne. Jedina prepreka može biti Querejetina tvrdoglavost, ako on iz nekog razloga odluči da našem treneru neće produljiti ugovor bude li ljeto proveo s reprezentacijom.

Dakako, ne uspije li reprezentacija na turniru u Torinu (od 4. do 10. srpnja) u konkurenciji Italije, Grčke, Tunisa, Meksika i Irana osvojiti prvo mjesto i izboriti plasman u Rio, ranije će završiti Perasove obveze, a možda i mandat na klupi reprezentacije.

Osim o izborniku seniorske reprezentacije, Stručni savjet razgovarao je i o izbornicima mlađih selekcija te odlučio da će Upravnom odboru predložiti Marijana Mancea za izbornika juniorske, a Vladimira Krstića za izbornika kadetske reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ivan Mašić 09.02.2016.

    Perasović je imao grešaka lani ( uvrštavanje Tomasa koji nije mogao igrati, nespremni Draper....) ali u svakom slučaju boljeg od njega nemamo......A i sigurno zna šta treba ispraviti u odnosu na EP........

  • Diego Simeone 08.02.2016.

    nadam se da ce peras i dalje biti izvbornik jer je najboljo hrvatski trener!!!! covjek radi fantasticne rez u kojem god je klubu bio od cibone,valencie,caje itd.da ne govorim o prijasnjim fantasticnim rez..naravno da je on najmanje kriv za debakl!!!

  • Neško Kejdž 08.02.2016.

    Veoma sam razočaran ovim novim promenama , koliko vidim i drugi su pošto nema nikog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare