To je to što me zanima!

Savršeni restart? Pet klubova je perfektno, tri diva i - dva 'mala'

Nijemci su, naravno, prvi sve doveli u red i prvi počeli, a Bayern je sa 9 pobjeda u 9 utakmica već proslavio naslov. Real Madrid prema tituli ide sa četiri uzastopne pobjede, a među pet savršenih su i dva manja kluba
Vidi originalni članak

Francuzi su se prvi predali i odustali od nogometa (ni u kojem slučaju jednoglasno, bilo je puno svađe). Nijemci su, očekivano, prvi sve posložili i već završili ovu sezonu. Talijani, Španjolci, Englezi... Još igraju.

Postoji li u ijednoj od preostale četiri 'Lige petice' klub koji od restarta ima savršeni učinak? O da. Pet je 100%-nih klubova. Tri giganta i dvije senzacije.

VIDEO: Bayern, trening za vrijeme karantene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od njih, najuvjerljiviji, već je završio posao. Bayern našeg Ivana Perišića je nakon korona-pauze pomeo sve pred sobom: devet utakmica, devet pobjeda i jubilarni 30. bundesligaški naslov. Perfekcija!

U Primeri, Barcelona je uzdrmana i rezultatski, i organizacijski i što se odnosa tiče, a Modrićev Real... Šest srazova i svih šest pobjeda: Eibar 3-1, Valencia 3-0, Sociedad 2-1, Mallorca 2-0, Espanyol 1-0, Getafe 1-0. Sve teže i teže, ali pobjede se nižu. Četiri koraka prednosti pred Barcom pet kola prije kraja, 34. španjolski naslov već miriše.

U Italiji jedna je, kratka serija, apsolutno očekivana. Juventus u tri utakmice nakon restarta ima tri pobjede, ali još bolje gazi Pašalićeva Atalanta koja ima 4/4! Sassuolo 4-1, Lazio 3-2, Atalanta 3-2 i Napoli 2-0. Tri gola po utakmici, mjesto u Ligi prvaka, a ne zaboravimo da su prije prekida sezone imali pet pobjeda zaredom, i u Serie A i u Ligi prvaka. Sa-vr-še-no!

Dakle: Bayern, Real, Juventus, Atalanta i...? Vukovi sa Molineuxa. Wolverhampton! Portugalac Nuno Espirito Santo čuda radi sa Wolvesima. Sa Unitedom, Arsenalom i Chelseajem bori se za Ligu prvaka.

Adama Traore, Digo Jota, Raul Jimenez, Ruben Neves, Joao Moutinho, Leander Dendoncker... Igraju nogomet života, cijena im raste naočigled, a o nastavka sezone narančastoj napasti nisu odoljeli West Ham (2-0), Bournemouth (1-0) i Aston Villa (1-0).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Prcko_Vitaminčić 03.07.2020.

    Real se sprda sa pilićima iz Primere..

  • Trump Jong Un 03.07.2020.

    Znači ne mažu samo nama oči restart, vidimo da i Njemci i Francuzi imaju iste probleme ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare