To je to što me zanima!

Schalke priprema ponudu: 'Uh, da nam dođe Badelj...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ne samo da volim s njim igrati u repki, već bi mi bilo neizmjerno drago da budemo suigrači i u Schalkeu. Uh, da nam dođe Badelj, kaže Raketa
Vidi originalni članak

Njemački televizijski kanal 'Sport 1' objavio je reportažu o Schalkeu, a u kontekstu pojačanja u prvi je plan stavljen Milan Badelj.
- Nisam čuo za neki službeni interes, ali ta me vijest oduševljava. Gledao sam Badelja u Dinamu, igrao s njim u mladoj i A reprezentaciji, sjajan je igrač - kaže Ivan Rakitić.
No problem u cijeloj priči mogao bi biti novac. Nijemci su pripremili 5,5 milijuna eura, što je premalo za Mamićeve apetite. Badelja ne namjeravaju pustiti ispod deset milijuna.
- Na Badelja računam kao predvodnika novog vala i nosioca momčadi. Miki je strašno bitan, mlad, vođa nove generacije - kaže novi trener Dinama Velimir Zajec, kojem bi mogući odlazak Badelja bio ogroman udarac.
Momčad iz Gelsenkirchena posljednji je put Bundesligu osvojila 1958., a za rušenje te neugodne tradicije za trenera je doveden Felix Magath. Prvu svoju sezonu naslov je ispustio u finišu prvenstva, a za drugi pokušaj želio bi dovestu Dinamova veznjaka.
- Ne samo da volim s njim igrati u reprezentaciji, već bi mi bilo neizmjerno drago da budemo suigrači i u Schalkeu. Uh, da nam dođe Badelj. Bilo bi izvrsno - kaže Raketa, kojeg je Felix Magath preodgojio u zadnjeg veznog.
Odluči li se Schalke zaista za Milana Badelja i ‘podebljaju’ li ponudu bio bi to kraj Dinamovih europskih ambicija. Zajec bi izgubio igrača na kojem gradi taktiku i put prema Ligi prvaka, odnosno Europskoj ligi, natjecanju koje Dinamu donosi najmanje 3,5 milijuna eura.
- Najvažnije je da nam svi igrači ostanu, pogotovo Milan Badelj i Mario Mandžukić - rekao je trener Dinama Velimir Zajec.


SEZONA U KOJOJ JE DOGURAO DO BILIĆEVA POZIVA

Milan Badelj ili ‘maksimirski dragulj’, kako ga mnogi zovu, sezonu je završio kao treći strijelac Dinama. Zabio je 11 golova, dva manje od Moralesa i tri manje od Mandžukića. Mladu repku odveo je na korak do Europskog prvenstva, a Slaven Bilić pozvao ga je i u A reprezentaciju.


SEVILLA JE TRAŽILA BADELJA ALI JE PONUDILA 'SIĆU'

Kao najbolji pojedinac Dinama u minuloj sezoni, Milan Badelj postao je najtraženije lice odmah po završetku prvenstva. Prva se javila Sevilla, koja je ponudila četiri milijuna eura, no ponudu sa Ramón Sánchez Pizjuán stadiona Zdravko Mamić glatko je odbio. Jednog od najtalentiranijih Dinamovih nogometaša ne namjerava prodati za ‘siću’.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ludiloSB 29.05.2010.

    pa nek ga ne pusti pa će zavrsit ko i manđža !

  • Harauvatis 29.05.2010.

    uh, da nam dodje. daj me nemoj j....

  • Nizozemac 29.05.2010.

    Sve mi je jasno da je nogomet bisnis ali ako se sve rasproda tko ce stvorit Europski Dinamo toliko zeljen.Mozete dovest i Mourinja za trenera kad iskusni igraci odu sve je uzalud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare