To je to što me zanima!

Schalkeu rurski derbi, Edin Džeko opet u sjajnoj formi

Niti minute nije dobio Ivan Rakitić u pobjedi svoje momčadi protiv Borussije, a Wolfsburg je bio bolji od Hannovera uz gol i dva asista Edina Džeke
Vidi originalni članak

U rurskom derbiju nogometaši Schalkea su na Westfalen stadionu pobijedili domaćina, dortmundsku Borussiju, 1-0. Krizu momčadi Jürgena Kloppa produbio je pred 80.000 gledatelja Peruanac Jefferson Farfan u 31. minuti na asistenciju Halila Altintopa. Niti u ovoj utakmici trener Schalkea Felix Magath nije pružio priliku Ivanu Rakitiću, koji je cijelu utakmicu prosjedio na klupi. Borussia ne zna za pobjedu od prvog kola, kada su u novu sezonu startali minimalnom domaćom pobjedom (1-0) nad Kölnom. Tri su puta otad remizirali i tri puta izgubili.
U drugome od triju regionalnih dvoboja sedmog kola, onom rajnskom, Bayer iz Leverkusena u Kölnu je pobijedio momčad Zvonimira Solde, također 1-0. Jedini je gol na utakmici postigao kapetan momčadi i veznjak njemačke reprezentacije Simon Rolfes. Svoj je treći ovosezonski bundesligaški gol zabio u 82. minuti nakon sjajne solo-akcije u šesnaestercu, s lijeve strane. Sastavu Zvonimira Solde ovo je već peti bundesligaški poraz.
U donjosaskom derbiju Wolfsburg je na svom terenu nadigrao Hannover 4-2. Nezaustavljiv je u redovima prvaka bio bosanski centarfor Edin Džeko. Zabio je krasan gol nakon solo-prodora u 62. minuti, a prethodno je asistencijama pomogao golove suigrača, Gentnera i Hasebea. U 62. minuti zaradio je i žuti karton. Domaće je u 8. minuti u vodstvo doveo Zvjezdan Misimović fantastičnim golom desnom nogom iz slobodnog udarca. Obojica bosansko-hercegovačkih reprezentativaca na četiri su postignuta bundesligaška gola ove sezone. Misimović je na dvije, Džeko na trima asistencijama.
Uvjerljive su pobjede upisali Werder, koji je s 3-0 kući ispratio Mainz (dva gola Pizarra), te Stuttgart, koji je istim rezultatom porazio Eintracht u Frankfurtu. Cijelu je utakmicu za poraženu momčad odigrao BiH-reprezentativac Zlatan Bajramović. Gostima je posao olakšao Russ dobivši crveni karton u 33. minuti. Tada su već svejedno igrači Matkusa Babbela imali 2-0 vodstvo. Za 3-0 eurogolom je pogodio Hitzlsperger.

BUNDESLIGA, 7. KOLO
WERDER - MAINZ 3-0 (Hunt 38, Pizarro 71, 82)
KÖLN - LEVERKUSEN 0-1 (Rolfes 82)
BORUSSIA D. - SCHALKE 0-1 (Farfan 31)
WOLFSBURG - HANNOVER 4-2 (Misimović 8, Gentner 45, Hasebe 48. Džeko 62 / Balitsch 28, Madlung 50-ag)
EINTRACHT - STUTTGART 0-3 (Schieber 17, 31, Hitzlsperger 54)
HSV -BAYERN (kasnije)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • the.king 26.09.2009.

    BiH rules.

Komentiraj...
Vidi sve komentare