To je to što me zanima!

Schumacher mlađi nije briljirao! A Verstappen sad dominira...

Mick Schumacher (Haas), sin slavnog bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, svoje je prve kvalifikacije završio već u prvom dijelu s drugim najlošijim vremenom
Vidi originalni članak

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je subotnjih kvalifikacija za prvu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina te tako potvrdio prikazanu nadmoć i na svim slobodnim treninzima na kojima je također imao najbolja vremena. 

Verstappenovo najbolje vrijeme u finalu kvalifikacija bilo je 1:28.997 minuta i jedini je uspio krug od 5,412 km na Bahrain International Circuitu odvoziti za manje od 89 sekundi.

Drugoplasirani, sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) zaostao je za Verstappenom gotovo četiri desetinke (1:29.385), a treći je bio Finac Valtteri Bottas (Mercedes) s vremenom 1:29.586. Njemu će u drugom startnom redu društvo praviti Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) koji je za Verstappenom zaostao 681 tisućinku.

Za 23-godišnjeg Nizozemca to je četvrta pobjeda u kvalifikacijama.

Iznenađenje kvalifikacija je ispadanje Nijemca Sebastiana Vettela (Aston Martin) već u prvom krugu te Meksikanca Sergija Pereza (Red Bull) u drugom. Povratnik u svijet Formule 1, bivši dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (Alpine) došao je do završnog kvalifikacijskog kruga i imao deveto vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO: Schumacheri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mick Schumacher (Haas), sin slavnog bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, svoje je prve kvalifikacije završio već u prvom dijelu s drugim najlošijim vremenom. Sporiji od njega bio je samo njegov momčadski kolega Rus Nikita Mazepin.

Nedjeljna utrka započinje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Goran123456 27.03.2021.

    Hamilton na midium a Verstapen na soft. Vidjet cemo sutra tko je bio u pravu

  • Jat Masin 27.03.2021.

    Ovo razbacivanje rjecju "dominirati" je zaista postalo sramotno, blesavo i sve ucestalije.Verstapen je bio najbrzi na kvalifikacijama i to je sve, dominacija je nesto totalno drugo.Sve u svemu odlicne kvalifikacije i mozda napokon imamo sezonu gdje ce netko napokon ugroziti Hamiltona i Mercedes koji jesu DOMINIRALI svih ovih godina nazalost svih nas koji volimo F1 i koji zelimo vidjeti pravu borbu za naslov prvaka

  • potparol .at.fr 27.03.2021.

    Kao navijac McLarena sam ocekivao mrvicu vise :D Nije ovo lose ,ali moze i mora bolje.Zanimljive qale koje nam daju za pravo da sutra ocekujemo dobru utrku.Max je danas izdominirao ali otpisati Mercedese mogu samo povrsni ljubitelji F1. Sutra cemo vidjeti kako ko stoji i biti puno pametniji.Nadam se da Lando i Daniel sutra mogu puno vise i da cemo svi uzivati na startu nove sezone ma za koga navijali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare