To je to što me zanima!

Schumi odlazi drugi put: Vettel može srušiti sve moje rekorde

Michael Schumacher će na stazi u Interlagosu drugi puta reći zbogom Formuli 1. Na Velikoj nagradi Brazila legendarni Nijemac vozit će svoju 308. utrku u karijeri
Vidi originalni članak

Michael Schumacher (43) na Velikoj nagradi Brazila vozit će svoju posljednju utrku u karijeri. Na Interlagosu Schumi će startati na utrci Formule 1 308. put.

Nakon utrke legendarni Nijemac će drugi puta reći zbogom 'svijetu oktana'. Prvi puta otišao je 2006. godine. Ovaj put odlazak je konačni. 

U oproštajnom intervjuu za Bild Schumacher je progovorio o svojim osjećajima vezanim uz povlačenje, kao i njegovom legitimnom nasljedniku Sebastianu Vettelu.

- Osjećaji zbog povlačenja ovog puta nisu tako intenzivni kao prije šest godina. Tada smo se borili za pobjede i postolja, a danas smo maksimalno osvajali neke bodove. Nisam se vratio u Formulu 1 da bi samo "kružio" već sam imao druge ciljeve. Stoga ću uživati u posljednjoj utrci u stupnju u kojem mogu uživati. Izvući ću najbolje iz toga i veseliti se onome što je preda mnom.

Mislite li da ćete većini nedostajati?

- Bio bih tužan da nije tako. Vjerujem i nadam se da će me se moji navijači sjećati po pozitivnim stvarima, čak i nakon povratka, iako stvari nisu ispale kako sam se nadao.

Ali to zasigurno nije bilo do vas...

- Je i nije. Ne želim i ne mogu sebe isključiti iz rezultata ostvarenih u protekle tri godine. To nije moj stil i nisam takav karakter. Bio sam uključen u rad kao i svaki drugi član momčadi. Pobjeđujete i gubite zajedno.

Koji je bi glavni problem Mercedesa?

- Sigurno aerodinamika. Nismo ju tijekom godina dovoljno razvijali poput drugih. I dalje ne znam što se tu može napraviti.

Da li je u Ferrariju bilo lakše riješiti probleme?

- Ferrari je bio drugačiji. Drugo vrijeme, druga struktura, različite ljudske karakteristike. Ali tada je bila jedinstvena sinergija između Jeana Todta, Rossa Brawna, Roryja Byrnea i mene. U ovom trenutku u Mercedesu to nismo postigli.

Podvucimo liniju, kako gledate na posljednjih šest godina?

- Prve tri godine nakon mojeg umirovljenja 2006. godine bile su olakšanje. Konstantna natjecanja, tenzije i koncentracija su me iscrpile. Više nisam imao energije ni motivacije.

Riječ dvije o Vettelu. Može li srušiti vaše rekorde?

- Ne vidim zašto ne. Ima sve predispozicije. Talentiran je, brz, pametan i trenutno vozi za pravu momčad. Bio bih ponosan da ih sruši jer je on moj prijatelj.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • cudak 25.11.2012.

    schumi kralj si, ali ipak si u gofinama i više nisi konkurencija

  • 25.11.2012.

    Netko je i odrastao u 2 desetljeća sa šumijem.

  • Prevaratska Republika 25.11.2012.

    sječam se puno njegovih utrka, ali najviše iz onih iz 2006 sa 7 pobjeda, alonso sa 5 pobjeda..

Komentiraj...
Vidi sve komentare