To je to što me zanima!

Sedam minuta gledanja VAR-a?! Istra je izgubila zbog nekoliko centimetara i ostaje na začelju

Šibenik je pobijedio Istru 1-0 u 33. kolu HNL-a i matematički osigurao ostanak (ako dobije licenciju). Gosti su u petoj minuti dobili penal pa ga nakon sedam minuta gledanja snimke izgubili
Vidi originalni članak

Ovaj je petak, izgleda, dan za pobjede u HNL-u usprkos isključenjima. Nakon Lokomotive, koja je pobijedila Slaven Belupo u Zagrebu (3-1), isto je pošlo za rukom Šibenčanima protiv fenjeraša Istre (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Doček za nogometaše Šibenika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pobjednički je gol bio Suada Sahitija iz 50. minute na asistenciju Álvara Martína de Friasa, nakon trominutne provjere VAR-a zbog mogućeg zaleđa oko kojeg su odlučivali centimetri.

Ali to je mala beba za VAR cirkus u nadoknadi. U posljednjim sekundama pete minute stoper Šibenika Ivica Batarelo potegao je za dres Mateja Vuka, a sudac Fran Jović - čini se, opravdano, dosudio je penal za goste i Batarelu pokazao izravan crveni karton.

Ipak, nakon nestvarnih sedam minuta gledanja snimke Jovićeva sudačka ekipa penal je poništila jer je Vuk bio - u zaleđu. Poništio je Jović i crveni karton Batarelu. Zaleđe nije sporno, ali nevjerojatno je da im je toliko trebalo... Utakmica je završila u 102. minuti.

Šibenik je tako matematički osigurao ostanak u HNL-u tri kola prije kraja. Ipak, to sve treba uzeti sa zadrškom jer Šibenik u prvom krugu licenciranja nije dobio licenciju za Prvu ligu pa će do kraja sezone više briga imati vodstvo kluba nego nogometaši.

Što se Istre tiče, situacija ne izgleda dobro. Dva boda manje od devetoplasiranog Varaždina, koji ima utakmicu manje uoči subotnjeg dolaska Hajduka, te četiri od lokosa.

Istranima u idućem kolu već u utorak stiže Lokomotiva i tu bi utakmicu morali dobiti. Za tjedan dana dočekuju Slaven Belupo pa, nakon finala Kupa protiv Dinama 19. svibnja, idu u goste Osijeku.

Da, moglo bi se teoretski dogoditi da Istra izbori Europu za sljedeću sezonu ako priredi senzaciju protiv "modrih", ali i da sljedeće sezone igra Drugu HNL.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Porto1x2 08.05.2021.

    Da nema VAR a, suce bi sve trebalo skinuti s liste sta su sve radili u ovom prvenstvu, od glavnih do pomoćnika, uzas!

  • frane555 07.05.2021.

    Opet sudac naljbolji igrač utamice ovi pokrali Istru sa stilom putujući cirkus hns i mafijoza Šuškera sprdačina

  • FUNCUTI5 07.05.2021.

    Al da je VAR sprdnja - je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare