To je to što me zanima!

Sedam trenera Hajduka na Poljudu započeli karijeru

Goran Vučević dvadeseti je trener koji je s klupe predvodio Hajduk u HNL-u, a ujedno je i sedmi kojem je to prvi trenerski posao sa seniorima
Vidi originalni članak

Najuspješniji debitant je Ivan Katalinić, koji je u prvom mandatu osvojio po dva naslova prvaka i Kupa, a odveo je Hajduk sve do četvrtfinala Ligi prvaka. Uspješan je bio i Zoran Vulić, koji je u prvoj pravoj sezoni na klupi Hajduka, nakon pet sezona suše prekinuo dominaciju Croatie/Dinama i vratio naslov prvaka u Split.
Naslov prvaka u debitantskoj sezoni osvojio je i Igor Štimac, premda će se mnogi složiti kako bi u tih zadnjih osam utakmica, koliko je vodio, i smijenjeni Baka Slišković stigao do naslova jer je Hajduk imao solidnu bodovnu zalihu.
Pred Goranom Vučevićem je zahtjevna uloga da nastavi niz uspjeha, ali i veliki upitnik. Hajduk već dugo posrće, rezultati su sve slabiji, no ohrabrujuće vijesti dobio je od uprave, koja je tijekom prijelaznog roka ozbiljno pojačala momčad, čak i u odnosu na prošlu sezonu. Imena kao što su Subašić, Ibričić, Jertec, Buljat, Rosso... garantiraju solidnu kvalitetu, a sve ostalo je na treneru Vučeviću i njegovom stožeru. Za razliku od prethodnika, Vučević se okružio velikim brojem pomoćnika, Mišom, Računicom, Zl. Vujovićem i Gabrićem, odreda uspješnim igračima Hajduka, no i oni su, poput njega, gotovo svi bez iskustva.

IVAN KATALINIĆ
Početkom 1993. godine Ivan Katalinić promoviran je sa mjesta trenera golmana u prvog trenera momčadi i u dvije i pol sezone osvojio je po dva prvenstva i Kupa. Otkaz je dobio u listopadu 1995. i sa te dvije i pol godine do danas je trener sa najdužim jednokratnim stažom na klupi Hajduka.

IVAN BULJAN
Početkom 1993. je, zajedno s Katalinićem, debitirao u jednoj utakmici, potom je samostalno vodio jednu utakmicu nakon Katalinićeva odlaska 1995., dok momčad nije preuzeo Jozić, da bi 1996/'97 samostalno odradio cijelu sezonu, upisavši tada rekordni zaostatak za Dinamom od 21 bod.

ZORAN VULIĆ
Vulić je kao trener juniora promoviran u asistenta Luke Bonačića u sezoni 1997/'98, koga je naslijedio u zadnjih pet utakmica. Pravu prigodu dobio je tek u sezoni 2000/2001. u kojoj je osvojio naslov prvaka, a na klupu Hajduka vraćao se čak četiri puta, te postao trener sa najviše utakmica HNL-a na klupi Hajduka.

SLAVEN BILIĆ
Hrvatski izbornik trenersku je karijeru započeo kao trener juniora, da bi postao trener prve momčadi Hajduka nakon što je Nenad Gračan u proljeće 2002 dobio otkaz. Vodio je Hajduka do kraja sezone, u kojoj je za Zagrebom zaostao dva boda.

IGOR ŠTIMAC
Predsjednik udruženja prvoligaša pred sam kraj sezone 2004./'05 preuzeo je momčad od Blaža Sliškovića i u osam utakmica uspio zadržati bodovnu prednost i osigurati Hajduku naslov prvaka. Jedinstven je po tome što je na tiskovnoj konferenciji nakon zadnje utakmice, u kojoj je pobijedio Ćirin Varteks sa 6:0, Ćiri prepustio klupu.

ROBERT JARNI
U najturbulentnijoj sezoni, u kojoj je Hajduk promijenio tri uprave, dva sportska direktora i tri trenera, Jarni je naslijedio momčad od Sergija Krešića, kome je bio pomoćnik. Jarni potpisuje najslabiji rezultat, peto mjesto u HNL-u, no na koncu je ipak uspjio izvasti momčad u Europu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare