To je to što me zanima!

Seedorf: Sigurno ću se odazvati novom izborniku

Vezni igrač Milana, 32-godišnji Clarence Seedorf, ne žali što je odlučio odbiti poziv izbornika Marca Van Bastena za Europsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Iskusni Seedorf bio je na širem popisu Marca Van Bastena, koji je najozbiljnije računao na njegovu pomoć na Euru. No, Seedorf je odbio poziv i otišao na godišnji odmor. Za reprezentaciju nije želio nastupiti jer je njegov odnos s Van Bastenom kroz kvalifikacije bio u najmanju ruku - loš. Seedorf nije niti gledao četvrtfinalnu utakmicu Nizozemska - Rusija, već se od naporne i neuspješne sezone s Milanom odmarao na Baliju.
- Ja sam u nogometu prošao dosta toga. Smatram da je moja odluka, što se tiče i mene i momčadi, bila ispravna. Da sam prihvatio poziv i igrao nekoliko minuta, unio bih nemir u svlačionicu. To ne bi bilo dobro ni za koga - rekao je Seedorf za list Nieuwe Revu.
No, neposredno prije Eura, Seedorf je dao intervju Gazzetti dello Sport, gdje je otvoreno pričao o odnosu s trenerom i objasnio razloge odbijanja poziva. Tada je rekao kako ne želi nastupiti jer smatra da Van Basten prema njemu ne pokazuje dovoljno poštovanja.
Tome u prilog govori i poruka Seedorfa novom izborniku Bertu van Marwijku:
- Nadam se da ću ponovno biti član reprezentacije. To će odlučiti izbornik, a ja sam spreman odazvati se - rekao je Seedorf.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare