To je to što me zanima!

SEHA liga ostala bez kluba jer mu država ne dopušta nastup

Motor neće igrati u SEHA ligi jer to mu ne dopušta matični, ukrajinski savez. Odnosno - politika. Ukrajinski rukometni savez zabranio je to nakon konzultacija s državnim vrhom
Vidi originalni članak

Prije točno mjesec dana obje su strane slavodobitno objavile: SEHA liga dobila je veliko pojačanje! Novi je član Motor iz Zaporožja, sudionik Lige prvaka.

- To je velika stvar za nas, ulazak Motora pokazatelj je kako nam liga napreduje svake sezone. Iduće sezone igrat će se u dvije skupine po šest klubova, što je također dobro za rukomet - nabrajao je predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski, a predsjednik Motora iz Zaporožja Olimpi Pokatov naglasio je:

- Ovo je nova stranica u povijesti našega kluba. Nekoliko godina pregovarali smo, a sad smo dio ove velike obitelji.

Kad ono - ćorak! Motor neće igrati u SEHA ligi jer to mu ne dopušta matični, ukrajinski savez. Odnosno - politika. Ukrajinski rukometni savez zabranio je to nakon konzultacija s državnim vrhom.

Razlog? Sponzor lige je Gazprom. Ruski div, čije je ime i u nazivu lige. A ukrajinski zakon propisuje da se ruska tvrtka ne može reklamirati na teritoriju Ukrajine.

Tako je liga trenutačno na deset klubova, jer nakon Motora, 12. je trebala postati mađarska Tatabanya. Ako je uvrste, čelnici SEHA lige moraju u potragu za 12. klubom.

Zasad na stranicama lige kao sudionici nove sezone (počinje 3. rujna) stoji njih deset: PPD Zagreb, Nexe (Hrvatska), Izviđač (BiH), Meškov Brest (Bjelorusija), Metalurg, Vardar (Makedonija), Steaua (Rumunjska), Tatran Prešov (Slovačka), Vojvodina, Železničar (Srbija).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 03.07.2019.

    I kao politika se ne mjesa u sport..da da

  • Ein_zwei__Polizei 02.07.2019.

    Propali sport i propala liga

  • aavent 02.07.2019.

    SEHA ostala bez MOTORA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare