To je to što me zanima!

Ana Zaninović ispala, Japanka slavila nakon sudačke pomoći

Hrvatska tekvandoašica Ana Zaninović u kategoriji do 57 kg izgubila je od Japanke Hamade 14-11. Suci su imali velik utjecaj na tijek borbe. Ana se nada u repasaž...
Vidi originalni članak

Ana Zaninović ispala je od Japanke Mayu Hamade (14-11) u osmini finala Olimpijskih igara u Londonu. Hrvatska tekvandoašica nije uspjela proći prvu prepreku na Igrama. Sad se nada u repasaž ako Japanka prođe u finale, ali to je jako teško za očekivati.

Ana nije dobro krenula u borbu, Japanka je povela, ali nakon vrlo sumnjive situacije. Naš trener je uložio žalbu, ali suci su dali bodove japanskoj natjecateljici. Prvu rundu Japanka je dobila 3-0. No u drugoj je Ana pokazala zašto je peta nositeljica. Preokrenula je tijek borbe naša predstavnica i povela 9-8.

U posljednjoj rundi Ana je bila neoprezna i Japanka je povela 14-11. U posljednjim sekundama meča činilo se kako je Ana trebala dobiti tri boda za udarac u glavu, čak je i na semaforu pisalo 14-14, ali suci su to poništili. 

Tijek borbe

1. runda

Ana nije dobro krenula u borbu. Japanka je povela 3-0 nakon sumnjive odluke sudaca. Činilo se kako je Ana prva udarila Japanku u glavu, no suci su bodove dali samo njezinoj protivnici. Anin trener uložio je žalbu, ali suci to nisu uvažili. Prva runda završila je 6-3 za Japanku.

2. runda

Fantastično je Ana krenula u drugu rundu. Preokrenula je borbu i povela. Runda je završila 9-8 za našu predstavnicu uoči posljednje borbe. Pobjednica ide u četvrtfinale.

3. runda

Izjednačeno su u posljednju rundu ušle Zaninović i Hamada. Japanka je povela i imala je 14-11. Ana Zaninović morala je ići na sve ili ništa i sekundu prije kraja sjajno je udarila Japanku nogom u glavu. Japanski trener se žalio da je vrijeme isteklo, a suci su to uvažili. Ana je ispala...

Idi na 24sata

Komentari 114

  • terco 10.08.2012.

    mogu krast koliko oce ali nasa srca su neslomljiva ko ih j..be naj jaci smo

  • mvma 09.08.2012.

    Kud baš nas svaki put kradu , ali ovo je dokaz da smo jedna od najvećih sportskih nacija u svijetu !!!!! Naprijed naši

  • Sveti Vladika 09.08.2012.

    Zasluzeno ispadanje.Pa-pa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare