To je to što me zanima!

Selo gori, a Pique se češlja: Barca u kaosu, a on uživa...

Dok se Messi nateže s klubom, Gerard Pique je otišao s obitelji na Bahame kako bi se odmorio od sezone u kojoj je Barca po prvi put nakon 2004. godine ostala bez trofeja...
Vidi originalni članak

U Barceloni je već nekoliko dana izvanredna situacija. Točnije, od utorka. Poput bombe odjeknula je vijest da Leo Messi želi napustiti Barcu nakon čak 20 godina i 34 trofeja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Argentinac je prvo zatražio raskid ugovora na temelju klauzule koju ima u ugovoru, no kada je skužio da će teško to ostvariti, odlučio je porazgovarati s čelnicima kluba i nagovoriti ih da ga prodaju. No predsjednik Joseph Bartomeu, koji ne želi ni pod razno napustiti svoju poziciju, mu je odrješito odgovorio: Ne može! Ili ćeš produžiti ugovor ili nema sastanka.

U ponedjeljak počinju treninzi, a pitanje je hoće li se Argentinac uopće pojaviti nakon posljednjeg odgovora. Dok sapunica na Camp Nou i dalje traje, navijači svakodnevno prosvjeduju ispred stadiona tražeći Bartomeuov odlazak, a Gerard Pique (33) uživa na Bahamima kao da ga se ništa ne tiče.

Španjolac je jedan od igrača koji je daleko od svoje nekadašnje forme. To pokušava nadoknaditi svađanjem i optuživanjem sudaca da pomažu Realu, a uz to je čovjek nikad manje posvećen nogometu. Stoper Barcelone je jedan od vlasnika nove verzije Davis Cupa, a čini se da je zbog poslovnog života totalno otišao iz nogometa. To se uostalom vidjelo po njegovim igrama i posvećenosti, koje baš i nisu bile na nekoj razini.

Dok se Messi nateže s klubom, Gerard Pique je otišao s obitelji na Bahame kako bi se odmorio od sezone u kojoj je Barca po prvi put nakon 2008. godine ostala bez trofeja. A nije ni on baš briljirao, naročito u posljednjoj utakmici protiv Bayerna koji im je utrpao osam komada.

Pique je jedan od igrača čiji su odlazak prizivali navijači jer je sasvim jasno da je u godinama i da ne može više igrati na visokoj razini, no on ne želi napustiti klub. Katalonci su mu se smilovali pa su ga odlučili poštedjeti, no igrat će puno manje nego prije. Više će služiti kao mentor mlađim igračima i podrška momčadi.

No momčadi koja je zasad u raspadu. U ponedjeljak počinje okupljanje, a dok su ostali klubovi itekako aktivni na tržištu, Barcelona nije nikoga kupila pa ni prodala. Ivan Rakitić, Luis Suarez, Arturo Vidal i Samuel Umtiti su praktički bivši. Čekaju se samo ponude da ih se riješe, ako i ne dođe do njih, za pretpostaviti je da će klub s njima raskinuti ugovore. 

Pitanje je i što će biti s Messijem. Hoće li uopće ostati, hoće li se podrediti momčadi ako uopće i ostane. Puno je pitanja, a malo vremena. Drama je na vrhuncu, sezona uskoro počinje, a Barcelona je u teškim problemima. No dok selo gori, Pique se češlja...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • magic_mushrooms 29.08.2020.

    Moglo bi se reci i 2020 godina je, 21 stoljece a 24 "casa" se jos uvijek smatraju "relevantnim" a sto se tice Pique-a sta bi trebao sjediti na krovu stadiona i rezat se ziletom uz povike ne argentiski patuljce ne ,ne mozes cijeli jedan klub drzati taocem svoje pohlepe i zelje za parama ostani drogirati cemo te opet kao i u danima kadeta bit ces visok 1.95 i imati ces 100 kila misica i bez kompleksa??? Normalno da covjek uziva i ne zamara se

  • cvet 29.08.2020.

    džabe sve kad mu nema Shakira

  • Fahri Musliu Junior 29.08.2020.

    A šta Pique nema obitelj pa mora svo vrijeme posvetiti klubu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare