To je to što me zanima!

Semenyji u tijelu pronašli visoku razinu testosterona

Rezultati pretraga obavljeni netom prije prvenstva u Berlinu pokazali su u Semenyjinu tijelu triput veću razinu testosterona od one prosječne žene
Vidi originalni članak

Trakavica oko južnoafričke atletičarke (ili atletičara) Caster Semenyje se nastavlja. Neizvjesnost oko njezina spola sve je veća nakon što su pretrage obavljene netom prije svjetskog prvenstva u Berlinu pokazale da Semenyjino tijelo sadržava triput veću količinu testosterona od one prosječne žene. Telegraph Sport otkrio je da je Semenyjina trenera, dr. Ekkarta Arbeita, bivšeg trenera Istočne Njemačke, optužila jedna atletičarka koja tvrdi da joj je Ekkart podvaljivao toliku količinu steroida da je morala promjeniti spol. Rezultati pretrage iz Južne Afrike nagnali su čelnike međunarodnog atletskog saveza IAAF-a da pokrenu istragu oko spola tamnopute atletičarke. Još se pouzdano ne zna koliko je trener Arbeit bio upleten u ovu aferu, no Nijemac je nadaleko poznat po svojoj kontroverznoj prošlosti. Ekkart je bio glavni protagonist skandala u istočnonjemačkoj atletskoj reprezentaciji kada je '70-ih i '80-ih godina prošlog stoljeća njemačke atletičarke hranio dopingom. Kontroverzni trener odbacio je sve optužbe vezane za Caster Semenyju. Debata oko Semeyjina spola toliko je uzela maha da je parlament Južne Afrike odlučio žaliti se UN-ovu Povjerenstvu za ljudska pava zbog ponižavanja atletičarke. Konačni misterij oko njezina spola razriješit će se za nekoliko tjedana kada stignu konačni rezultati istraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • arsta 24.08.2009.

    zato je i imao(la) takve hlace, da mu ne ispadne cuna

  • appice 24.08.2009.

    Aranea, odgovor je jednostavan - zbog love. Postoji dobra nagrada za zlatnu medalju ako se ne varam.

  • user_23141 24.08.2009.

    Ako zena (atleticarka) u odrasloj dobi pocne uzimati testosteron, ona ce omisicaviti, produbit ce joj se glas, odlakavit ce i po licu i po tijelu, ali NEĆE dobiti sira ramena, NEĆE dobiti jace i sire kosti od onih koje ima, NEĆE dobiti uske bokove kao muskaraci... a Caster ima vanjski izgled muskarca, vrlo siroka ramena, uske bokove i ne nalikuje na zenu. Kod zena uzimanje testosterona postigne misicavost i \"kvrgavost\", pogledajte samo sve crne atleticarke u sprinterskim disciplinama, sve je evidentno, grudi nema niti jedna, a vrat, ramena, noge, ruke... sve \"kvrgavo\", ali velicina tijela je kao kod zena, ramena im nisu ni blizu kao kod Caster Semenya. Mozda najgrublja zena od atleticarki je Marija Mutola, ali Caster je puno vise nalik na musko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare