To je to što me zanima!

Senzacija s Poljuda! Avram Grant na klupi Hajduka?!

Kao nasljednici Gorana Vučevića spominjali su se Kranjčar, Miše, Jurčić, Šušak, Vulić... No najbliži klupi je bivši trener Chelsea Avram Grant
Vidi originalni članak

Predsjednik Mate Peroš, direktor Fredi Fiorentini i Giovanni Rosso sastali su se u petak u Londonu s bivšim trenerom Chelseaja kako bi razgovarali o preuzimanja klupe Hajduka.
- Istina je da su se predstavnici našega kluba sastali s gospodinom Grantom i da su s njim pregovarali o suradnji. Očekujemo ga sljedeći tjedan na Poljudu - potvrdio nam je glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.
Nekoliko sati ranije isto nam je dao naslutiti i visokopozicionirani čelnik kluba, koji nam je otkrio kako Hajduk ozbiljno pregovara s poznatim trenerom iz inozemstva. Veza u ovom spektakularnom transferu bio je Giovanni Rosso, koji je dugi niz godina igrao u Izraelu. Rosso jako dobro poznaje Granta, koji ga je dvije sezone trenirao u Maccabiju iz Haife. Tako dobro da mu je sugerirao transfer Luke Modrića prošle godine... Objavom ove informacije postalo je jasno zašto su čelnici Hajduka tako dugo čekali sa imenovanjem Vučevićeva nasljednika.

DVA MILIJUNA EURA ZA DVIJE SEZONE?
Prema nepotvrđenim informacijama, Hajdukova delegacija Grantu je ponudila ugovor na dvije sezone težak milijun eura po sezoni. Hajduk ima pravo izbora hoće li ugovor produžiti nakon prve sezone ili ne.

NIKADA NOGOMETAŠ, A VELIK TRENER
Avram Grant (53) nikada nije bio vrhunski nogometaš. Štoviše, trener je postao već s 18 godina, kada je preuezo mlađe kategorije Hapoela iz Petah Tikve. U istom klubu prvi je put dobio priliku voditi seniore, a u Izraelu je vodio još i Hapoel iz Haife, te dva Maccabija (iz Haife i iz Tel-Aviva). Četiri godine bio je izbornik reprezentacije Izraela (2002-2006.), a prošle sezone je sjeo i na klupu Chelseaja. Ušao je u finale Lige prvaka i do posljednjeg kola bio u igri za osvajanje naslova prvaka Engleske, no nakon svega su ga potjerali i doveli Luiza Felipea Scolarija.
Čovjek koji je u Izraelu poznat po forsiranju mladih igrača u svakoj momčadi u kojoj je radio na Otok je stigao u ulozi 'direktora nogometa' Portsmoutha. Roman Abramovič mu je veliki prijatelj i zbog te su veze njegov dolazak na kormilo Chelseaja neki označili 'odvratnim'. No Grant je pokazao da ima kvalitetu za vođenje jedne od najvećih momčadi na svijetu... Prvi je izraelski trener u povijesti koji je vodio jednu momčad u Premier ligi.

OTAC MEIR KAO NAJVEĆI UZOR
Potencijalni novi Hajdukov trener oženjen je izraelskom televizijskom zvijezdom Tzofit Grant, s kojom ima dvoje djece, sina i kćer. Prošlost Grantove obitelji je traumatična. Njegov otac Meir je poljski Židov, a majka Židovka iz Iraka. Gotovo cijela obitelj Avramova oca pobijena je tijekom holokausta, no njegov otac i danas je živ. Meiru Grantu danas je 80 godina.
- Moj otac mi je najveći životni uzor. Čak i nakon svega što je prošao u životu, sa 80 godina posjeduje nevjerojatan optimizam - rekao je Grant početkom ove godine.

SAMO VUCOV U SKORO SEDAM DESETLJEĆA

Hajduk njeguje izuzetno dugu tradiciju 'svojih' trenera, Ćiro Blažević je jedan od rijetkih koji nije kao igrač bio u Hajduku. Inozemnih trenera još je manje. Isključivo su stranci, njih 14, bili treneri od 1911. do 1923. Tada je na klupu sjeo barba Luka Kaliterna, da bi u 30-ima još četiri stranca vodila Hajduk (Slovak SObotka, Mađar Spitz, Čeh Senecky i Austrijanac Puschner). Od 1940. stranac nije sjedio na klupi Hajduka sve do 1987., kada je trener jednu sezonu bio Bugarin Ivan Vucov. Dođe li Grant, bit će drugi trener-stranac u posljednjih 68 godina!

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Knight Cross 08.11.2008.

    da bar dodje prejebeno valjda bi hajduk bio onda bolji pa bi dinamo imo Konkurencije poboljšala bi se liga pa bi onda valjda koji igrač htjeo doć u 1HNL!

  • vizijaslobode1941 08.11.2008.

    Smećaru zašto si me i,z,b,r,i,s,a

  • 08.11.2008.

    Dobar im je ovi video di grant mlatara rukama kada tira komarce....heheheheheheh

Komentiraj...
Vidi sve komentare