To je to što me zanima!

Serena i Venus slavile su čak devet puta u zadnjih 11 godina

Još jedno izdanje najvećeg svjetskog turira ponudit će spektakularan tenis. Federer, Nadal, Đoković i Murray žele pobjedu, a tu su i povratnice na Tour, sestre Williams
Vidi originalni članak

Sestre će biti prava enigma u Wimbledonu. Mogle bi do finala, ali mogle bi i lako izgubiti u drugom kolu. Znate, to vam je kao da se kladite na konja kojeg niste vidjeli da trči godinu dana, komentirala je Martina Navratilova povratak na Tour najboljih sestara u povijesti sporta.

U svakom slučaju, odlična je to vijest za sve ljubitelje tenisa. Ne toliko za konkurenciju iako, barem na papiru, pozdravljaju njihov povratak na teren.

- Nedostajale su nam na Touru - kaže Marija Šarapova.

Talijanka Francesca Schiavone također je u “deliriju”:

- One su prvakinje. Volim pravu borbu na terenu.

Na Li otišla je i korak dalje:

- Jedva čekam meč sa sestrama.

Brojke dovoljno govore. Serena i Venus osvojile su devet od posljednjih 11 naslova u All England Clubu.

- Mogu li osvojiti? Naravno. Nisam se vratila da gubim u prvom kolu. Kladite se na nas - izjavila je Serena, Amerikanka koja je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slam naslova.

I kad joj na Touru nisu cvjetale ruže, Venus se uvijek mogla pouzdati u Wimbledon. Čak pet naslova ima tenisačica koja je prije dva dana napunila 31. rođendan.

- Sjajno se osjećam. Tenis mi je jako nedostajao. Jedva čekam izaći na teren gdje pamtim toliko sjajnih stvari - rekla je Venus, bivša prva tenisačica svijeta.

Otac Richard opet je uz kćeri.

- Bit će prave. Osjećam to. Malo je nedostajalo da Serena pobijedi Top 5 tenisačicu (Zvonarevu) iako je nije bilo na Touru gotovo godinu dana - rekao je kontroverzni Amerikanac koji ni jedno finale u kojem su međusobno igrale njegove kćeri - nije gledao.

- Tad sam uglavnom u avionu. Previše je to za mene - zaključio je Williams.

Uz sestre teško će se ponoviti finale iz Roland Garrosa. Jer ovo je ipak njihov dom...

Hrvatski derbi već u prvom kolu

Jako se dobro poznajemo. Nema skrivenih karata. Bit će to jako zanimljiv meč, najavio je Marin Čilić meč protiv Ivana Ljubičića u 1. kolu Wimbledona. Tko prođe vjerojatno će u 3. kolu na Andyja Murraya, jednog od favorita turnira...

Roger u lovu na sedmi naslov

Svi najveći tenisači u povijesti igrali su fantastično u Wimbledonu, tako i Roger Federer. Čak 16 puta osvajao je Grand Slam turnire, a od čega se čak šest titula odnosi na All England Club. I ove je godine prvi favorit. Na 100 uloženih, dobit ćete oko 350 kuna.

Rafa: Wimbledon je moj najdraži turnir

Dvaput je slavio na najcjenjenijem svjetskom turniru. Ne misli stati.

- To mi je najdraži turnir. Kao mali sam maštao o pobjedama u Londonu - kaže aktualni prvi tenisač svijeta.

Đoković želi srušiti Nadala

Moj cilj je osvojiti Wimbledon i postati prvi tenisač svijeta, ne skriva ambicije Novak Đoković, srpski tenisač koji ima samo jedan poraz u 2011. godini.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • hbcro7 19.06.2011.

    Dobro da su se vratile,nadam se da će uskoro prema vrhu jer ovo što gledamo je strava i užas u ženskom tenisu,tragedija za ženski tenis ili znak kvalitete sestara Williams(ovisno o tome kako se gleda) je činjenica da one imaju više šansi za osvajanje Wimbledona nego broj 1 Wozniacki i bilo bi veće iznenađenje da ga osvoji ona nego neka od sestara koje tako dugo nisu igrale.Serena nije igrala godinu dana a skoro je pobijedila Zvonarevu.

  • d4mjan 19.06.2011.

    Ako Serena Tenk Vilijams osvoji Wimbledon, ili onaj njegov brat, zenski tenis je k!

Komentiraj...
Vidi sve komentare