To je to što me zanima!

Sergio Rekordero! Najbolji je inozemni strijelac u povijesti

Manchester City pobijedio je Aston Villu 6-1, a Sergio Agüero zabio je 12. hat-trick u Premiershipu, što je apsolutni rekord. Također, prvi je strijelac tog prvenstva u povijesti koji nije Englez
Vidi originalni članak

Manchester City iskalio je bijes na Aston Villi Lovre Kalinića, koji je utakmicu odgledao s klupe. "Građani" su u Birminghamu slavili čak 6-1, a scenu je preuzeo Sergio Agüero.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Argentinac je ubilježio 12. hat-trick u Premiershipu, čime je samostalno izbio na vrh vječne ljestvice, ispred legendarnog Alana Shearera (11). Osim toga, sa 177 golova najbolji je inozemni strijelac u povijesti lige, iza Shearera (260), Waynea Rooneyja (208) i Andyja Colea (187 golova).

Riyad Mahrez u 18. minuti doveo je momčad Pepa Guardiole u vodstvo nakon solo prodora u koji ga je gurnuo upravo Agüero, a šest minuta poslije Alžirac je zabio i drugi nakon što je Agüero iščeprkao jednu loptu, a u matnu situaciju ga je gurnuo Gabriel Jesus.

A onda je svjetla pozornice ukrao Agüero. Već u 28. minuti bombom s 20-ak metara zabio je treći za City, a do poluvremena je jedan dodao Gabriel Jesus nakon krasnog ubacivanja Kevina De Bruynea.

Agüero je u nastavku zaokružio hat-trick golovima u 57. minuti, kad se poigrao s cijelom obranom Ville i pogodio iz blizine, te u 81. minuti, kad ga je Mahrez uposlio nakon što je presjekao jednu loptu.

El-Ghazi je u nadoknadi iz penala zabio tek počasni gol za Villu koja je ostala u zoni ispadanja s 21 bodom, a City se vratio na drugo mjesto ljestvice s velikih 14 godina zaostatka za Liverpoolom, koji ima i utakmicu manje.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • VOLBEAT 13.01.2020.

    Što na ovo gaženja kaže veliki navijač princ ilitiga vojvoda od Cambridgea?

  • 12.01.2020.

    Bio sam na utakmici, City se diže, ali malo prekasno za prvenstvo, lp će biti 50:50.

  • Exterminator 12.01.2020.

    Čitam ovaj članak i ne vjerujem svojim očima ! Mislim da autor nije uspio sklepat 2 smislene rečenice , bok adio i pozz od mene , živeli :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare