To je to što me zanima!

Milan je na krilima Pata srušio Inter i približio se naslovu...

U sklopu 31. kola Serije A slavio je Milan s uvjerljivih 3-0, dvama golovima Alexandrea Pata i jednim Antonija Cassana. Milan sada ima pet bodova prednosti
Vidi originalni članak

Odigran je 275. po redu gradski derbi između Milana i Intera. Put do 108. pobjede (Inter je upisao 95 pobjeda) u popularnom derbiju "della Madonnina" Milan je trasirao već u prvoj minuti susreta. Akciju je započeo Pato dodavanjem za Gennara Gattusa, čije proigravanje za Robinha u sredini kaznenog prostora nije dobro raščišćeno. Situaciju je iskoristio Pato i ničiju loptu pospremio u mrežu istrčalog Julija Cesara već u 42. sekundi susreta. Bio je to Patov 12. ovosezonski prvenstveni gol, a 13. je zabio u 62. minuti nakon akcije koju je pokrenuo Clarence Seedorf. Nizozemski veteran proigrao je na desnom krilu Ignazija Abatea, a njegovo je ubacivanje lijepim naklonom realizirao mladi Brazilac. Valja reći da je u tim trenucima Milan već igrao s igračem više na travnjaku budući je u 52. minuti isključen Cristian Chivu nakon što je kao posljednji igrač obrane oborio upravo Pata.

Posljednji gol na susretu i točku na i na veliku pobjedu "rossonera" stavio je u 90. minuti "džoker" s klupe Antonio Cassano, koji je sigurno realizirao jedanaesterac koji je prethodno sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Javier Zanetti.

Od početka susreta Milan je bio bolja momčad na susretu, te je iskoristio svoje prilike, a Inter može žaliti posebice za stopostotnom prilikom Samuela Eto'a iz 43. minute. Naime, tada je Kamerunac neometan s neka dva metra udaljenosti uspio promašiti prazna vrata.

U svakom slučaju, Milan je pobjedom došao do velikih pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Interom sedam kola prije kraja sezone i napravio veliki korak ka osvajanju 18. prvenstvenog naslova i prvog nakon 2004. godine.

Serie A, 31. kolo:

Brescia - Bologna 3-1 (Hatemaj 3, Zoboli 9, Caracciolo 65-11m / Di Vaio 30)

Milan - Inter 3-0 (Pato 1, 62, Cassano 90)

Idi na 24sata

Komentari 40

  • milan23-tips 05.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • head1100 03.04.2011.

    Evo da se nebi reklo samo komentira kada Inter dobro prolazi,tako da cestitke Milanu bio je bolji....Jos dok su obje ekipe bile je bilo i tu negdje,ali poslije iskljucenja je Milan u stilu prave ekipe odradio posao....Uvijek sam navijao za Inter i navijat cu,ali Milanu cestitke za jucer

  • macak599 03.04.2011.

    Ha,vratio sam se. Kakav dozivljaj,kakva atmosfera!!! I kakva utakmica,iskreno nisam ocekivao ovakvu pobjedu Milana. I hvala na čestitkama. :) Sad čekam zadnje kolo i via Udine. ;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare